Ministrul Sănătăţii: Putem avea o pantă descendentă a cazurilor de coronavirus în a doua jumătate a lui octombrie

| 21 sep, 16:20

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se arată optimist în privinţa evoluţiei noilor cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, spunând că din a doua jumătate a lunii octombrie să se intre pe o pantă descendentă.

Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru ca acest lucru să se întâmple, populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

"Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă", a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit Economica.net.

Nelu Tătaru a precizat că o evaluare completă asupra efectelor redeschiderii şcolilor va fi gata la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

"Deocamdată gestionăm toate cazurile şi cele care apar noi în urma testărilor. Dar reperele noastre rămân adresabilitatea la unităţile de primiri urgenţe, terapie intensivă şi numărul de decese", a spus ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi Manager Institutului "Victor Babeş" din Capitală: Atingerea pragului de 2.000 cazuri pe zi ar bloca activitatea spitalelor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 01:25
edudgeLix
stromectol prospect
Anyway, it was the slack season, and all the adult citizens testofen and blood pressure medication started rigorous training under the guidance of the elf warriors stromectol 6 mg 47 mEq L was statistically significantly superior to placebo in decreasing acute mania or mixed states as measured by the YMRS see tablle 5

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ