Ministrul Sănătăţii: Carantina la intrarea în ţară ar putea fi eliminată prin prezentarea unui test COVID negativ

| 23 sep, 11:43

Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că autorităţile iau în calcul eliminarea carantinei de 14 zile pentru întoarcere din ţările aflate pe "lista galbenă" pentru persoanele care prezintă un test negativ de COVID-19. O măsură similară a fost anunţată şi de premierul Ludovic Orban, la începutul săptămânii.

 

Autorităţile de la Bucureşti iau în calcul posibilitatea de a solicita un test negativ de COVID-19 persoanelor care vin în România din zone în care incidenţa cazurilor de coronavirus este peste nivelul ţării noastre. Testele negative le-ar permite acestor persoane să scape de carantină.

Propunerea a fost discutată la nivel INSP şi urmează să fie prezentată şi Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Întrebat cineva va suporta costurile testărilor, Nelu Tătaru a precizat că "acel care se întoarce în țară".

"Eu nu mă aştept la un nou lockdown, mă aştept ca toată lumea să respecte nişte reguli şi nişte precauţii. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condiţiile în care ne aflăm cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activităţi, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate", a declarat Nelu Tătaru, miercuri, potrivit RomâniaTV.net.

Luni dimineaţă, prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că autorităţile se gândesc să elimine perioada de carantină la întoarcerea în ţară în cazul unui test COVID negativ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 06:06
raryMenna
vitamin.b6 and clomid
Thus, tamoxifen was initially investigated for potential use as a morning after pill clomid prescription overnight Question 1, How do you pack the order

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ