Ministrul Transporturilor a inspectat lucrările de la Magistrala 5 de metrou: Sunt în grafic, vor fi terminate

| 23 oct, 2013

Lucrările la Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei sunt în grafic şi vor fi gata în 2016, a declarat miercuri Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, aflată în vizită la şantierul de lângă Academia Militară.

"În acest moment, tunelul are deja o lungime de 245 de metri, ceea ce este foarte bine", a spus Mănescu, după ce a coborât în subteran pentru a vedea care este stadiul lucrărilor."Ieri au atins un record de 27 de metri, însă media este de circa 20 de metri pe zi", a adăugat ea.

Mănescu a spus că, la fiecare două săptămâni, frezele trebuie oprite trei-patru zile pentru revizie şi pentru a se monta componente suplimentare.

"Nu este o oprire datorată unor defecţiuni sau probleme, ci este ceva normal pentru a se putea continua. Oamenii sunt în grafic, se lucrează curat, sperăm ca şi a doua freză să poată intra conform graficului, pe 20 noiembrie, chiar de Ziua Metroului", a precizat Mănescu.

Potrivit acesteia, tunelul până la prima staţie spre Drumul Taberei, respectiv Orizont, va fi finalizat în mai puţin de o lună.

"Această freză va ajunge în prima staţie, Orizont, în jur de 18-19 noiembrie, când va ieşi la suprafaţă. Pe măsură ce înaintează şi încep să închidă lucrările, vor reda şi traficul în zonă", a completat ea.

Întrebată când va fi gata metroul, Mănescu a răspuns: "În 2016, conform graficului. Până în acest moment, totul este în grafic şi nu avem motive să ne îndoim de faptul că lucrările se vor termina la timp. Există finanţare. Mai sunt încă facturi de decontat, dar există aproximativ 200 de milioane de euro, care sunt prevăzute în buget", a conchis Mănescu.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de circa şase kilometri, va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania). Preţul contractului depăşeşte 918,937 milioane de lei, fără TVA, potrivit site-ului Metrorex.

Potrivit Metrorex, suma alocată pentru anul în curs, până la această dată, a fost în valoare de 250 de milioane de lei. Faţă de această sumă alocată iniţial, la ultima rectificare bugetară, fondurile alocate proiectului Magistrala 5 - Drumul Taberei-Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei - Universitate, au fost suplimentate cu 250 de milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ