MINUNE la mormântul părintelui Iustin Pârvu, sute de pelerini vin zilnic să vadă fenomenul

| 02 feb, 18:30

Mormântul părintelui Iustin Pârvu a devenit de mai bine de o săptămână loc de pelerinaj pentru credincioşii care vor să vadă ceea ce călugării consideră a fi un mesaj transmis de duhovnic din lumea celor drepţi.

Călugării susţin că la mormântul părintelui Iustin Pârvu s-a observat un fenomen inexplicabil legat de condiţiile atmosferice.

"Pe geamul de deasupra mormîntului vaporii de apă ce ies din pămînt se condensează într-un mod mai puţin obişnuit. În timpul zilei, dacă temperatura urcă peste 0 grade, în dreptul capului părintelui nu este nici un fel de condens, ci geamul este curat. În timpul nopţii şi atunci cînd temperatura scade sub 0 grade, condensul îngheaţă în forma trupului, iar în dreptul feţei îngheţul are un aspect distinct.", au scris călugării pe site-ul Mănăstirii Petru Vodă.

Călugării spun că nu s-au grăbit să relateze imediat "minunea" care se petrece la mormântul părintelui, ci au aşteptat până s-au convins că nu este doar o întâmplare: "înţelegem şi prin aceasta că Părintele Justin este viu, pentru că sufletul său a fost cel mai viu suflet din cele pe care le-am întîlnit în această viaţă, şi că este adevărat ceea ce a spus cuiva în anul 1999: “Nu vă mai plîngeţi că ce va fi după ce am să mor! Dar ce, măi, mă duc să dorm?”

Părintele Iustin Pârvu a încetat din viață pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani și a fost înmormântat lângă biserica ridicată de el la Petru-Vodă.

Cu câteva zile înainte de moarte, întrebat de monahi ce cuvânt lasă poporului român, preotul Iustin Pârvu a răspuns: ''Poporul român ... pentru poporul român este un cuvânt greu de spus. Poporul român este un popor biruit, pizmuit și forțat, împins, fără stăpân. Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare. Toată lumea aceasta e fericită, e bucuroasă, are de toate, dar nu are cine să-i încălzească inimile, să-l poată menține într-o unitate, așa. Nu vorbim de ascetismul călugăresc de altădată''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ