Mircea Dușa: Lucrările de la Deveselu sunt în grafic

| 27 mai, 2014

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a declarat marţi că lucrările din baza militară de la Deveselu, judeţul Olt, sunt în grafic, atât cele realizate de partea română, cât şi cele realizate de partea americană.

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a declarat marţi că lucrările din baza militară de la Deveselu, judeţul Olt, sunt în grafic, atât cele realizate de partea română, cât şi cele realizate de partea americană.

'Având în vedere că în anul 2015 baza de la Deveselu trebuie să devină operaţională, am dorit astăzi să verific stadiul executării lucrărilor, atât în baza de la Deveselu, cât şi lucrările exterioare, cele care cădeau în sarcina Consiliului Local Deveselu. În bază lucrările sunt în grafic, atât lucrările pe care le realizează partea română, cât şi lucrările pe care le realizează partea americană', a spus ministrul.

Mircea Duşa a avut o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale din Deveselu şi a vizitat baza militară în care se instalează Facilitatea de apărare antirachetă.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a declarat, pentru AGERPRES, că i-a prezentat ministrului stadiul lucrărilor de investiţii finanţate din fonduri guvernamentale în localitate şi i-a solicitat sprijinul pentru alocarea a încă 4,5 milioane lei cât mai rapid, astfel încât să poată fi pus în funcţiune sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.

'Am discutat despre volumul lucrărilor de investiţii în infrastructură din Deveselu, despre ce fonduri am primit până acum, ce s-a făcut, ce mai trebuie realizat şi finalizat, ce necesar de fonduri mai avem. Am precizat faptul că sistemul de apă şi canalizare este realizat în proporţie de 99% şi că mai avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru a putea fi pus în funcţiune. Costul total al lucrării este de 11 milioane lei şi mai avem nevoie de trei milioane lei pentru sistemul de canalizare şi 1,5 milioane lei pentru alimentarea cu apă şi staţia de epurare. Acesta trebuie conectată la reţeaua de electricitate şi costurile pentru aceasta sunt de 170.000 lei. Ministrul ne-a transmis că va face demersuri, astfel încât să primim cât mai rapid sumele respective şi să încheiem lucrarea', a spus Ion Aliman.

Edilul a menţionat că i-a prezentat ministrului şi situaţia lucrărilor la reţeaua de drumuri din Deveselu.

'În privinţa drumurilor s-au făcut numai 10%, adică drumul spre baza militară. Modernizarea reţelei de drumuri din Deveselu costă 6,7 milioane lei, dar trebuie să finalizăm în primul rând reţelele de utilităţi', a adăugat primarul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ