Mircea Duşa despre proiectul de autonomie al UDMR: Nu va trece niciodată de Parlament

| 11 sep, 2014

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în Harghita, că proiectul de autonomie iniţiat de UDMR nu va trece niciodată de Parlament, ţinând cont că România este stat unitar, lucru consfinţit de Constituţie.

'Prin Parlament mai există un proiect de lege privind autonomia ţinutului secuiesc. Eu cred că fiecare cetăţean, aşa cum prevede Constituţia şi legea, şi fiecare parlamentar are dreptul să facă iniţiative legislative, dar iniţiative legislative şi proiect de legi care sunt contrare Constituţiei nu au ce căuta. Suntem iar în campanie electorală, ştiu că de fiecare dată se readuce în discuţie acest subiect al autonomiei. Eu provin din acest judeţ şi sunt deputat în acest judeţ. Nu va trece nicioadată prin Parlamentul României o asemenea lege. România este un stat unitar, acest statut este garantat prin Constituţie şi nu va vota nimeni, niciodată, un asemenea proiect de lege, chiar dacă el va fi depus', a declarat Mircea Duşa. 

Ministrul Apărării, care este şi deputat de Harghita, a participat joi, la Topliţa, alături de premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, la predarea cheilor unor microbuze şcolare pentru judeţele Harghita şi Covasna şi a patru ambulanţe pentru Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dar şi la semnarea unor contracte pentru investiţii în mai multe localităţi din cele două judeţe, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. 

Mircea Duşa a mai spus că prezenţa premierului şi a vicepremierului României în zonă este un semnal foarte puternic pentru românii din nordul Harghitei, că nu sunt uitaţi de autorităţile de la Bucureşti. 

'Faptul că primul-ministru Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenţi astăzi la Topliţa este un semnal foarte puternic pentru românii din nordul judeţului, că nu sunt uitaţi şi că Guvernul, tot ceea ce face în dezvoltarea economică şi social a localităţilor, are în vedere şi această parte a judeţului', a mai spus Mircea Duşa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ