Cum cataloghează Mircea Geoană rezultatul alegerilor

| 17 noi, 2014

Rezultatele alegerilor din 16 noiembrie, ale celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute, situaţia din 2014 fiind mai gravă decât cea din 2004, consideră senatorul Mircea Geoană, fost prezidenţiabil al partidului.

Potrivit acestuia, dincolo de alegeri, viaţa românilor din ţară şi din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD, iar social-democraţii trebuie să înţeleagă că este necesară existenţa unui dialog constant cu românii.

'Putem rămâne principala forţă politică a României doar dacă ne asumăm greşelile şi ascultăm mesajul oamenilor. Asumarea explicită şi urgentă a responsabilităţilor personale pentru înfrângerea din alegerile prezidenţiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru stânga românească şi pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la această situaţie. Deşi similară, situaţia din 2014 este mai gravă decât cea din 2004. Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD şi candidatul său s-au reactivat cu o şi mai mare forţă, propagându-se la o nouă generaţie de români din ţară şi străinătate. Managementul deficitar al partidului şi erorile severe din turul II, poziţia publică ambiguă faţă de problema critică a corupţiei, ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore româneşti - toate au contribuit la un val de vot negativ de o intensitate fără precedent', a afirmat luni Mircea Geoană, într-o postare pe pagina sa de socializare.

El a adăugat că, pentru perioada următoare, trebuie încercată păstrarea guvernării, 'iar discuţiile fireşti din partid trebuie să ţină cont de această necesitate de etapă'. 

'În acelaşi timp, trebuie pregătită următoarea etapă din viaţa agitată a partidului, într-un congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevărată reinventare a PSD ca forţă a progresului şi modernizării, în pas cu evoluţiile şi aşteptările din societate', a completat Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 2014
sorin
Ati asteptat 5 ani ca sa aratati ce bun politician sunteti?.Ati uitat ca ati luat un sut in dos si de la electorat si de la partidul pe care il doriti reformat?.Sunteti istorie si asa o sa ramaneti!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ