Mircea Geoană: Văd semnele unei instabilităţi care va dura peste 15 ani. Apoi se va instaura o nouă ordine mondială

| 10 sep, 20:46

Preşedintele Partidului Social Românesc, senatorul Mircea Geoană, a atras atenţia joi, la Conferinţa Naţională a partidului, asupra instabilităţii politice, economice şi sociale pe plan internaţional care afectează inclusiv dezvoltarea României, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Geoană, cea ce se întâmplă în România, inclusiv din perspectiva crizei refugiaţilor din Orientul Mijlociu, este doar un ecou al situaţiei din plan european şi global.

'Anticipez semnele a peste 15 ani de instabilitate la nivel mondial până când se va instaura o nouă ordine mondială. Criza refugiaţilor este doar un aspect al schimbărilor mondiale ce se prefigurează. La fel, agresivitatea Rusiei pe plan extern, faţă de Ucraina, Moldova şi vecinii săi sau evoluţia sinuoasă a economiei chineze sunt tot atâtea faţete ale acestei reaşezări mondiale. Asocierea ţărilor emergente care încearcă să creeze instituţii care să rivalizeze cu cele occidentale, precum statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi-au creat un fond monetar al lor, o bancă de dezvoltare a lor', a afirmat Geoană.

Liderul PSRO consideră că în acest context european şi mondial România trebuie să manifeste maximă prudenţă în ce priveşte acţiunile politice pe plan intern.

'România are obligaţia şi totodată singura şansă de a rămâne cu integritate teritorială şi forţă statală în deceniile ce urmează, pe deoparte să fim atenţi în plan intern şi să descurajăm orice tentaţie de partide regionale şi de chestiuni care pe motive de frustrare locală riscă să şubrezească ideea de stat naţional unitar românesc. Nu este acum momentul pentru astfel de iniţiative sau acţiuni, se întâmplă mult prea multe lucruri, este mult prea periculos. Noi trebuie să ne întărim, să descentralizăm şi să acordăm subsidiaritate, fără îndoială. Dar atenţie foarte mare celor care au gânduri de acest gen, pentru că inclusiv în Dobrogea, Moldova şi Transilvania am auzit astfel de zvonuri pentru că în clipa de faţă riscăm să ne jucăm cu focul', a concluzionat Mircea Geoană.

Partidul Social Românesc organizează între 10 şi 13 septembrie, la Eforie Nord, Conferinţa Naţională a partidului cu tema 'Momentul T0 în politica românească. Ce urmează?'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ