Mircea Radulian, despre cutremurele de la Galați: Nu este un fenomen neobișnuit

| 30 sep, 2013

Directorul Institutului Național de Fizică a Pământului, Mircea Radulian, a declarat luni că nu se poate spune cu exactitate dacă țara noastră va fi lovită de un cutremur mare, în acest an. Potrivit acestuia, prin metodele existente în acest moment, cutremurele nu pot fi prezise, însă precizează că nicio zonă din țară nu poate in neglijată. Cât privește cutremurele de la Galați, Radulian a spus că nu este un fenomen neobișnuit.

„Părerea mea este că nu se pot prezice cutremure în momentul de față prin nicio metodă pe care o avem la dispoziție. Cutremurele mari sunt rare, iar aparitia lor este aproape imposibil de prevăzut cu exactitate. Există un caz în China, unde se poate face o astfel de predicție. Când faci o predicție de cutremure ar fi bine să ai o metodă prin care să explici, să argumentezi cât mai științific ceea ce prognozezi. Nu putem neglija nicio zonă potențial seismică. Chiar dacă nu sunt mari ca cele din Vrancea, în anumite condiții pot produce anumite pagube”, a precizat Mircea Radulian într-o intevernția la postul B1TV:

Potrivit acestuia, lanțul de cutremure de la Galați din ultimele zile nu este neobișnuit.

„Este firesc în sensul în care vorbim de o frecvență de cutremure. Cutremurele de suprafață de multe ori sunt însoțite de zgomote. Undele seismice când ajuns la suprafața scoarței, din cauza presiunii, pot să elimine gaze sau alte fluide care există în zona respectivă, prin fisurile scoarței. Am trimis o echipă, noi măsurăm în timp real, le analizăm și apoi o să tragem niște concluzii legate de aceste fenomene”, a declarat Radulian.

În perioada 23-30 septembrie au avut loc zece cutremure de mică intensitate în zona Galați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ