Mită la ASE: Prodecanul de la Finanțe-Bănci ascundea banii într-o vază

| 22 iul, 2014

Mită la ASE. Prodecanul facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul ASE ascundea mita primită pentru lucrările de licenţă într-o vază pe care o avea în birou, spun procurorii Parchetului General. Aceștia au montat o cameră de supraveghere chiar în cabinetul lui şi au filmat întâlnirile lui cu studenţii care doreau să-şi asigure o notă mare la licenţă. Profesorul este acum arestat preventiv pentru 30 de zile.

Mită la ASE. Procurorii au ore întregi de imagini filmate în timpul filajului, imagini care arată că prodecanul de la Finanţe-Bănci primea între 400 de lei şi 400 de euro pentru a le da studenţilor note mari la examenul de licenţă. În încercarea de a nu fi prins, Iuliu Şerbănescu îşi lua toate măsurile de siguranţă, susţin anchetatorii.

Profesorul îi chema pe studenţi în birou, pentru a le arăta lucrările de licenţă. După ce le punea în vedere să înveţe conţinutul tezei, pentru a trece cu bine de comisia de examen, Iuliu Şerbănescu le cerea tinerilor să pună banii într-un plic şi apoi într-o vază bine ascunsă în spatele televizorului din birou.

O interceptare depusă la dosar arată că prodecanul o învaţă pe una dintre studente cum să îi plătească serviciile.

Iuliu Șerbănescu: Îi ai și tu pe ăia puși într-un plic, să nu te apuci să-i prăpădești pe aici… Să nu-i scoți de acolo (poșetă -n.r.), să nu intre cineva să-i vadă, să zică că iau șpagă sau ceva.

Studentă: Da, da, da.

Iuliu Șerbănescu: Uite! Ornează-i și tu în chestia asta și (îi dă coala A4 -n.r.)… Îi bagi aici, îi pui aici (îi arată un dulap - n.r.), da? Pe lucrarea asta?

Studentă: Da.

Sursa: Referatul Parchetului General

Profesorul accepta şi plata în rate, a declarat una dintre studente chemată la Parchet. Lucrarea de licenţă era livrată odată cu achitarea ultimei tranşe de bani, întotdeauna pe un stick de memorie, tot ca măsură de precauţie.

Conducerea Academiei de Studii Economice a dat asigurări că, în cazul în care acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, rezultatele examenelor trucate vor fi anulate.

„În funcţie de rezultatele respective, sigur trebuie văzut dacă e vorba de finalizarea studiilor, se anulează rezultatele (...) Nu dorim ca diplomele să nu aibă în spate pregătirea corespunzătoare”, a spus rectorul ASE, Pavel Năstase.

Procurorii îl acuză pe Iuliu Şerbănescu de trafic de influenţă şi luare de mită. Au însă indicii că şi alte cadre didactice de la ASE ar fi implicate în afacerea cu lucrările de licenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ