Mituri despre scutece. Bunici versus mamici. Cine si de ce nu are dreptate

| 25 mar, 10:32

Mama versus bunica. Este o batalie constanta in ceea ce priveste cresterea unui copil, asta pentru ca in trecut, multe dintre cele care acum se lumineaza imediat la chip atunci cand isi vad nepotii nu aveau la dispozitie atat de multe produse care sa le faciliteze viata. Un exemplu: scutece pampers.

Potrivit doctorului Komarovskii, specialist in pediatrie, cand este deschisa discutia despre scutece pampers, apar si miturile pe care bunicile le considera adevaruri supreme. Multe spun ca ele sunt periculoase.
Iata cateva dintre miturile legate de scutece pampers:

  • Scutecele pampers cauzeaza infertilitate la barbati, pentru ca testiculele prefera temperaturi mai reci, dar in interiorul scutecului se supraincalzesc

Primul mit, prima poveste de groaza pentru parintii care au baieti. Doctorul Komarovskii explica: “Pana la 7 ani, nu exista niciun indiciu de formare a spermei; folosirea de scutece pampers nu pot dauna asupra ceea ce nu este”.

  • Efectul de sera al scutecelor pampers

Bunicile descriu acest lucru drept “atmosfera din interiorul scutecului”. Nu numai cald, dar si umed. Explica acelasi doctor Komarovskii: “In mod paradoxal, acestea sunt exact opuse: datorita proprietatilor specifice ale absorbantului, in scutece pampers nu este umiditate”.

“Sperietoare complet inutile, pentru ca aceasta, in principiu, nu are nimic cu scutecele. Picioarele drepte sunt determinate in primul rand de ereditate si apoi de alimente, vitamina D si de activitatea fizica. In plus, anumite scutece pampers ofera picioarelor elasticitate, imitand bine-cunoscuta <> si sunt un mod excelent de prevenire a articulatiilor soldului”, exlica doctorul Komarovskii.

  • Copilul va avea probleme cu obisnuita de a sta pe olita daca a folosit scutece pampers

Specialistii explica faptul ca varsta medie de formare a deprinderilor nu depinde de tipul de scutece pampers folosit si ca ea variaza intre 22 si 30 de luni. Scutecul nu este un obstacol.

Asadar, este bine sa o linistiti pe bunica. Lucrurile s-au schimbat, viata a devenit mai grea, dar si mai usoara. Trebuie doar sa accepte evolutia si sa renunte la gandul ca cel mic poate pati ceva nociv in cazul in care parintii folosesc scutece pampers. Pentru parinti, iata cateva sfaturi esentiale cand vine vorba de schimbatul unui scutec: folositi scutece pampers de unica folosinta calitative, depozitati-le in locuri uscate si cumparati dimensiunile potrivite pentru bebelusul pe care il aveti.

In rest, nu va faceti griji. Bebe se va simti foarte bine, iar parintii vor putea sa profite de ofertele la scutece pampers de la Noriel. Viata este mai usoara atunci cand bebe zambeste. Iar cu Noriel, va fi tot numai un zambet.

Tag-uri: noriel, scutece
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ