Mohamad Yassin, emisarul lui Băsescu în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak, a fost arestat preventiv

| 04 apr, 10:12

Yassin Mohamad, medicul implicat în eliberarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak, și omul de afaceri Tahli Fadel au fost arestați prevetiv, informează B1 TV. Sirianul Yassin Mohamad este suspectat de procurorii anticorupţie că ar fi primit mită două milioane de euro pentru a ajuta o persoană să scape de închisoare, iar banii ar fi fost intermediaţi de Tahli Fadel.

Denunţătorul lui Yassin Mohamad este nimeni altul decât Omar Hayssam, care a fost condamnat definitv la 23 de ani de închisoare pentru terorism.

Procurorii anticorupţie îl suspectetază pe sirianul Mohamad Yassin că în perioada octombrie 2014 - martie 2015 în mod direct şi prin intermediul lui Fadel Tahli care la rândul lui a fost reţinut de DNA, ar fi cerut mită 2.000.000 de euro pentru desființarea unei hotărâri de condamnare la închisoare. Mohamad Yassim a fost denunţat în acest dosar chiar de Omar Hayssam.

”Mohamad Yassim este mai presus de toate, un bun prieten și partener de afaceri cu Omar Haysam. Aștepta ca președintele Iohannis să declasifice de urgență și fără niciun fel de rezervă dosarul Răpirea din Irak în totaliate și să declasifice în acealași mod dosarul 628, mai cunoscut ca Armamanetul. Să-i scoată la iveală pe toți aceia care se ocupau cu terorism internațional, crima organizată și transfrontalieră, alături de unele instiuții ale statului român”, a declarat Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliștii români răpiți în Irak.

În conferința de presă în care a prezentat "filmul răpirii" ziariștilor români, în 2005, președintele Traian Băsescu a declarat că Yassin Mohamad "este beneficiarul cinstit al transferului averii lui Omar Hayssam". De altfel fostul preşedinte ar fi chiar cel care l-a desemnat pe medic negociator în cazul jurnaliştilor români răpiţi.

 

Citeşte şi: Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani de închisoare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ