Dialog INCENDIAR între doi jurnalişti de presă QUALITY! Guran: Băi, de ce faci urât? Negrea: Măi ziargiule angajat la stat

| 22 iul, 19:50

Scrisoarea adresată de jurnalistul Moise Guran directorului TVR, Stelian Tănase, prin care îi cerea acestuia demisia, a stârnit vii polemici în media. Realizatorul emisiunii Biziday a anunţat public că suspendă negocierile cu TVR ca urmare a blocării conturilor televiziunii publice de către ANAF, luând decizia de a da publicităţii datele financiare ale colaborării.

Moise Guran i-a cerut demisia directorului TVR, Stelian Negrea, şi cu această ocazie a publicat şi contractul dintre firma sa şi Televiziunea Publică în care se pot observa care au fost câştigurile financiare pentru părţile implicate.

Reacţiile nu au întârziat să apară, iar cei mai vehemenţi au fost colegii de breaslă care i-au adus numeroase acuzaţii relizatorului emisiunii Biziday.

Moise Guran isi descrie singur si indignat superprivilegiile pe care nu le-ar fi pupat la nici un post privat in ultimii 5-6 ani, totul lasindu-se cu profit frumos pentru el si ceva firimituri pentru postul public. Si dup-aia ii cere demisia lui Tanase (un alt aberant care urla impotriva babelor care-i platesc taxa). Bai, orice, dar nu ne luati de prosti”, scrie Costi Rogozanu pe Facebook.

Citeşte şi cererea de demisie postată de Moise Guran

În aceeaşi notă a comentat această situaţie şi jurnalistul Stelian Negrea, susţinând că din acest tip de colaborare, statul, în cazul de faţă TVR, pierde, în timp ce Moise Guran are numai de câştigat.

Cum se fac afaceri cu statul roman: Moise Guran nu da nimic TVR din incasarile din publicitate din emisiunea "Biziday" in schimb ofera 20% TVR dintr-o pastila de 1,5-3 minute "Clubul celor care muncesc in Romania". La schimb TVR ii difuzeaza cele doua emisiuni si ii pune la dispozitie un birou cu sase calculatoare cu licente si abonament la internet, acces pe server de retea, spatiu de stocare, platou si regie de emisie, cu echipe complete si camere echipate cu prompter, decor, doua grupuri de montaj,arhiva TVR,fluxurile de documentare ale Directiei de Stiri a TVR, reteaua de corespondeti a Departamentului de Stiri al TVR din tara si strainatate etc.

Citeşte şi:  Reacția lui Stelian Tănase după blocarea conturilor TVR

TVR anunta ca emisiunile lui Moise Guran costa 1501 euro/aparitie insa TVR incaseaza numai 15.000 euro anual din publicitatea oferita de firma acestuia careia ii pune la dispozitie toate echipamentele si personalul pentru realizarea celor doua emisiuni ”, scrie Stelian Negrea.

Mai jos puteţi urmări replicile tăioase între Stelian Negrea şi Moise Guran


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ