Monica Iacob Ridzi CERE regim semideschis. Motivul invocat ţine de starea sa precară de sănătate

| 03 mar, 17:20

Monica Iacob Ridzi sufera de mai multe afectiuni medicale, printre care si trombofilie, motiv pentru care a cerut regim semideschis de executare a pedepsei. Amintim ca fostul ministru al Tineretului si Sportului are de executat cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Monica Ridzi a cerut Penitenciarului Gherla stabilirea unui regim semideschis de executare a pedepsei, invocand faptul ca sufera de numeroase afectiuni medicale, printre care trombofilie si leuconeutropenie, transmit televiziunile de stiri.

In solicitarea adresata Peniteciarului Gherla, Ridzi a aratat ca trombofilia de care sufera “poate provoca coagularea sangelui mai ales in venele profunde ale membrelor inferioare”.

CITEŞTE ŞI Monica Iacob Ridzi în stare gravă, plimbată de 24 de ore în duba puşcăriei

“Solicit stabilirea regimului semideschis pentru executarea pedepsei privative de libertate având in vedere faptul ca situatia mea medicala este foarte grava, fiind diagnosticata de catre medicii specialisti din tara si strainatate cu 13 afectiuni, precum leuconeutropenie severa idiopatica, trombofilie prin mutatie homozigota si heterozigota, boala von Willebrand, tiroidita cronica, sindrom poliuropolidipsie, osteoporoza, gastrita, anemie feriptiva. Trombofilia de care sufar poate provoca coagularea sangelui mai ales in venele profunde ale membrelor inferioare, cu formare de cheaguri, care pot migra in artera pulmonara ducand la deces prin trombembolie pulmonara”, a aratat Ridzi in cererea inaintata comisiei, potrivit surselor citate.

Monica Iacob Ridzi a mai precizat ca tratamentul trombofiliei se poate face prin administrarea de medicamente antiagregante, care ii sunt insa interzise din cauza bolii von Willenbrand, “care se manifesta prin hemoragii severe”, astfel incât nu are voie sa primeasca substante antiagregante.

“Singura modalitate prin care pot evita formarea de cheaguri in venele profunde ale membrelor inferioare este sa ma plimb cel mult la doua ore, aspect imposibil intr-un regim inchis de executare a pedepsei”, a explicat fostul ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ