Monica Iacob Ridzi: Omul politic din mine a murit. Lupt pentru viața mea și a copiilor mei

| 28 mai, 15:33

Fostul ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, a postat joi o nouă scrisoare pe blogul personal, în care afirmă că a solicitat să fie graţiată pentru a-şi putea creşte şi sprijini copiii 'în confruntarea cu bolile' pe care aceştia le-au moştenit de la mama lor.

 

Ea precizează că graţierea este singura cale care i-a mai rămas pentru a lupta pentru sănătatea ei şi a copiiilor săi, menţionând şi faptul că 'omul politic Monica Iacob Ridzi a murit', transmite Agerpres.

'Motivul pentru care am recurs la această ultimă cale este acela că aş vrea să mai trăiesc, aş vrea să îmi pot creşte copiii, să îi sprijin în confruntarea cu bolile pe care le-au moştenit de la mine, dar şi cu bolile obişnuite, care, în contextul medical pe care îl prezintă, sunt infinit mai grave şi mai riscante pentru ei', scrie Monica Iacob Ridzi.

Ea arată în postarea de pe blogul personal că nu a încetat să spere la 'un gest de clemenţă', deoarece nu are antecedente penale şi a avut o conduită 'ireproşabilă' atât pe parcursul procesului, cât şi după ce a ajuns în detenţie.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi afirmă că nu a fost acuzată că ar fi săvârşit vreo faptă de corupţie, iar recuperarea prejudiciului de care este acuzată este garantată prin bunurile pe care s-a pus sechestru asigurator.

'Menţinerea mea în executarea pedepsei închisorii, în condiţiile în care în penitenciar nu pot respecta recomandările medicilor, pentru afecţiunile cu care mă lupt în tăcere de mai mulţi ani, poate avea consecinţe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătăţii şi vieţii mele, dar şi asupra bunei dezvoltări fizice şi psihice a copiilor mei (fetiţa are doar 1 an şi 7 luni, iar băieţelul abia a împlinit 5 ani), pentru care pierderea prematură a mamei, la o vârstă atât de mică, ar fi tragică. Unele afecţiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze şi mai mult este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar', afirmă Monica Iacob Ridzi, care menţionează că graţierea este 'singura speranţă' de a-şi ajuta copiii.

În finalul postării de pe blogul personal, fostul ministru al tineretului şi sportului precizează că 'omul politic Monica Iacob Ridzi a murit' şi că acum 'mama Monica Iacob Ridzi luptă pentru viaţa ei şi a copiilor ei'.

Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 8 mai, judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat pentru 5 iunie procesul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ