Monica Macovei îl atacă pe Meleşcanu: O organizaţie prorusă a adunat semnăturile pentru Meleşcanu

| 24 sep, 2014

Europarlamentara Monica Macovei, candidat independent la prezidenţiale, a declarat, miercuri, că strângerea de semnături pentru candidatura la Preşedinţie a fostului şef al SIE, Teodor Meleşcanu, s-a făcut, în timp ce acesta se afla în funcţie, de către 'o organizaţie prorusă', condusă de colonelul Dogaru, ceea ce reprezintă o situaţie extrem de gravă pentru interesele României.

Candidati presedintie 2014. "O situaţie care mi pare foarte gravă este cea privind candidatura domnului Meleşcanu. În timp ce era şeful Serviciului de Informaţii Externe, dânsului i s-au strâns semnături de colonelul Dogaru (Mircea Dogaru, colonel în rezervă-n.r.), care conduce o organizaţie prorusă. Şi întrebarea este: cum a apărat domnul Meleşcanu interesele României, interesele românilor, în raport cu pericolul pe care-l reprezintă Federaţia Rusă? O altă întrebare este: ce încredere au partenerii noştri şi aliaţii noştri occidentali, mă refer la NATO, SUA şi statele din UE, dacă şefului SIE din România i se adună semnături de către o organizaţie prorusă, în condiţiile în care spre exemplu, noi, în Parlamentul European avem foarte multe rezoluţii împotriva agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina şi a tendinţei de agresiune generală a Federaţiei Ruse?', a declarat, miercuri, Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: TEODOR MELEŞCANU: Îl bat pe VICTOR PONTA în turul 2


Candidata independentă a ţinut să asigure că, în viziunea sa, ca preşedinte al României, va urmări ca un obiectiv principal consolidarea democraţiei.

"Ca preşedinte vreau să asigur pe fiecare român şi pe fiecare partener al României, străin, pe fiecare aliat că-mi doresc, şi asta o voi face, democraţie, claritate şi ca asemenea cazuri şi scenarii şi scenarite şi fapte reale, pentru că ele sunt reale în cazul domnului Meleşcanu, să nu se mai întâmple. Garantez că România va fi un partener loial, transparent şi de încredere. Şi garantez românilor că vor trăi într-o lume şi într-o societate normală, fără toate aceste scenarii în care lumea este aruncată, zăpăcită şi nu mai înţelege nimic şi ne simţim ca în anii '90 când veneau tot felul de dezvăluiri mai ciudate şi mai de neîncredere', a mai declarat Monica Macovei.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Paisprezece candidaţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ