MORMÂNTUL lui Arsenie Boca profanat! MĂICUŢELE sunt în stare de ŞOC

| 13 iun, 11:05

Bărbatul care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost surprins de măicuţe în timp ce săpa mormântul. Ele au alertat şi poliţie. Speriat bărbatul a fugit în pădure, dar a fost gpsit după şapte ore de căutări. Acum va fi prezentat Judecătoriei Haţeg cu propunere de arestare preventivă.

La audieri, bărbatul le-a spus anchetatorilor că voia să vadă dacă părintele Arsenie Boca este un sfânt sau nu.

Mormântului lui Arsenie Boca a fost profanat vineri seara. În jurul orei 23.00, un bărbat a fost surprins de una dintre măicuţe în timp ce sapa la mormântul lui Arsenie Boca. Aceasta a sunat imediat la numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii şi jandarmii au sosit rapid la faţa locului, însă făptaşul a reuşit să dispară în noapte. Omul reuşise să sape o groapă de aproximativ 50 de centimetri. Câteva ore mai târziu, bărbatul a fost prins şi a fost dus la audieri.

"Personalul bisericii a sesizat poliţia că un bărbat se află în zona mormântului părintelului Arsenie Boca. O echipă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că sesizarea se confirmă. În apropierea mănăstirii a fost identificat şi prezumtivul autor. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din judeţul Maramureş. Suspectul este în sediul poliţiei oraşului Haţeg unde este audiat pentru fapta comisă. S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii investighează pentru a stabili cu exactitate împrejurările, circumstanţele şi motivele care l-au determinat pe suspect să comită această faptă. Vorbim despre o infracţiune prevăzută cu închisoare de până la 2 ani. Urmează a se stabili dacă a avut dispernământ în momentul comiterii faptei", a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Citeste si: ŞOCANT: SCANDAL şi BĂTAIE la mormântul lui Arsenie Boca

La audieri, bărbatul acuzat de profanarea mormântului lui Arsenie Boca le-a spus anchetatorilor că a vrut să-l dezgroape pe părintele Arsenie Boca pentru a vedea cu ochii lui dacă trupul său a putrezit sau s-a transformat în moaşte.

Ioan Chiuzbăian are 45 de ani suferă de ciroză şi venise din judeţul Maramureş. A ajuns încă de miercuri la Prislop şi le-a cerut găzduire măicuţelor sub pretextul că vrea să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Potrivit evz.ro, paza Mănăstirii Prislop trebuia asigurată de firma ginerelui lui Vasile Blaga. Numai că Ionuţ Andrei Rudeanu a fost arestat în data de 22 mai 2015 într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală.

Arsenie Boca a fost unul din cei mai mari duhovnici ai României. A fost arestat, torturat de fosta Securitate și alungat de la mănăstire, pentru convingerile religioase. A lăsat mai multe profeții, unele chiar pe zidurile Bisericii Drăgănescu, pe care a pictat-o. A murit pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia şi a fost înmormântat la Prislop.

Citeste si: Bombă! Cine este singura femeie din viaţa lui ARSENIE BOCA. Pentru ea, părintele s-a certat cu toată lumea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ