POLIȚIA în acțiune: 4.376 de kilograme şi 6.540 de litri de substanţe toxice, confiscate

| 06 iun, 11:45

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat peste 200 de infracţiuni, au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale şi au indisponibilizat 4.376 de kilograme şi 6.540 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor, în urma unei acţiuni desfăşurate de Poliţia Română, la nivel naţional, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), informează Agerpres.

Astfel, în perioada 23 martie - 29 mai, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR a coordonat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu sprijinul unităţilor fitosanitare, Gărzii de Mediu şi al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări şi controale la 1.881 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 205 infracţiuni, dintre care 162 prevăzute de OUG nr. 195/ 2005 privind protecţia mediului şi 38 prevăzute de Codul Penal. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 145 de persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 251.118 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 4.376 de kilograme şi 6.540 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ