POLIŢIA în acţiune: confiscări masive de parfumuri, ţigări şi erbicide în mini-vacanţa de Rusalii

| 01 iun, 16:32

Parfumuri, ţigări şi erbicide în valoare totală de peste 111.000 de lei au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în mini-vacanţa de Rusalii din două autocare cu cetăţeni români ce veneau din Turcia şi care încercau să le introducă ilegal în ţară.

 

"Poliţiştii de frontieră au descoperit în cala acestuia 1.107 flacoane cu parfum, 46 de perechi de pantofi sport, 79 de textile şi 286 pachete ţigări, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că bunurile aparţineau unui număr de şase cetăţeni români, pasageri în autocar, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani. Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile din Istanbul - Turcia şi intenţionau să le comercializeze în mai multe pieţe din ţară', a declarat luni purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Alexandra Popescu, transmite Agerpres.

La câteva minute după această captură, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala unui alt autocar 50 de recipiente cu o capacitate de 50 de litri fiecare ce conţineau substanţe folosite în agricultură şi 182 flacoane cu parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor a rezultat faptul că bunurile au fost achiziţionate de către trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, toţi pasageri în autocarul ce venea din Istanbul - Turcia. Aceştia au declarat că au plătit pentru bunuri diferite sume de bani şi intenţionau să le predea unor terţe persoane, respectiv să le comercializeze în mai multe pieţe din Bucureşti.

În ambele cazuri a existat suspiciunea că bunurile sunt contrafăcute. Dacă ar fi originale, ar valora 111.490 de lei. Prin urmare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor iar erbicidul predat lucrătorilor din cadrul Serviciului de Arme Explozibili şi Substanţe pirotehnice din cadrul IPJ Giurgiu.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, respectiv importul de substanţe şi preparate periculoase interzise sau restricţionate şi transportul şi tranzitul de substanţe periculoase cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ