MOTIVARE ÎCCJ: Unde a ajuns mita primită de Elena Udrea. Pe ce au fost cheltuiţi banii

| 27 feb, 20:15

Apropiaţii Elenei Udrea, inculpaţi în dosarul Gala Bute, au declarat că o parte din banii primiţi ca mită pentru atribuirea contractelor finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie în patrimoniul altor persoane, transmite Agerpres.

Banii primiti ca mita au ajuns la cererea şi în interesul acesteia, fiind folosiţi pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, şi în special ale Organizaţiei Bucureşti a cărei preşedintă era.

Informaţia apare în motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

În document se menţionează că din probele de la dosar rezultă că un întreg sistem de corupţie coordonat şi controlat de către Elena Udrea, prin intermediul căruia societăţile care aveau contracte achitau un comision de 10% cvasistabil şi cvasigeneralizat, aproape automat, văzându-se din încasările celor trei societăţi că toate plăţile din minister duceau la plata acestui comision.

Procurorii au constatat că aceste comisioane erau încasate de persoanele cele mai apropiate de Udrea, respectiv de consilierul său personal, de asistentul său personal, Tudor Breazu, de prietena sa cea mai bună, Ana Maria Topoliceanu, către Gheorghe Nastasia, omul de încredere al acestuia căruia i-a delegat toate atribuţiile ministeriale.

În motivare se arată că toţi aceşti apropiaţi ai Elenei Udrea au arătat că sumele de bani îi erau destinate, cu excepţia lui Tudor Breazu.

"Declaraţiile celor mai sus menţionaţi se coroborează cu înscrisurile care au urmărit traseul pentru o parte din bani din care rezultă că banii au ajuns, fie nemijlocit la inculpată, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea şi în interesul inculpatei Udrea Elena Gabriela, fiind folosiţi pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, şi în special ale Organizaţiei Bucureşti a cărei preşedintă era aceasta, fie în patrimoniul lui Rudel Obreja pentru a acoperi creditul bancar acordat de la BRD tot la insistenţa şi cu contribuţia inculpatei", se spune în motivare.

De asemenea, se subliniază că toate deciziile erau luate de Udrea, chiar dacă îşi delegase dreptul de semnătură, figurând doar pe foarte puţine acte, neexistând criterii general aplicabile pentru toate situaţiile.

"În acest dosar, sunt arătate doar banii daţi cu titlu de mită doar de către cele trei companii, dar sunt suficiente declaraţii a unor persoane care arată că sistemul era generalizat, că toate contractele duceau la plata unui comision, iar beneficiarul era inculpata Udrea Elena Gabriela sau persoanele din jurul său care au intermediat mita ori finanţarea cheltuielilor PDL-ului în timpul campaniei electorale.

Elena Udrea a fost arestată miercuri pentru 30 de zile, ea fiind acuzată în dosarul "Gala Bute" de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 01:12
LACRAMIOARA
Motivarea iccj
Doamne ce oameni lipsiti de scrupule si din toate declaratiile facute de toti oamenii de incredere a Elenei Udrea reese ca a luat foarte multi bani.Rusinos si foarte urat!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ