Motivarea TB: Lăsat liber, MARIAN CĂPĂŢÂNĂ ar comite fapte penale

| 17 iul, 2014

Marian Capatana retinut. Tribunalul Bucuresti (TB) arata, in motivarea deciziei de respingere a cererii de inlocuire a arestului formulate de Marian Capatana, ca acesta, odata pus in libertate, ar comite fapte penale sau ar declansa puternice reactii in randul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat.

Marian Capatana retinut. "Pericolul pentru ordinea publica reprezinta practic temerea ca, odata pus in libertate, inculpatul ar comite fapte penale ori ar declansa puternice reactii in randul opiniei publice, determinate de fapta pentru care este cercetat. (...) Existenta unui astfel de pericol este demonstrat in cauza, de prejudiciul adus interesului public de protectie a cetatenilor si autoritatilor statului de drept impotriva comiterii de infractiuni grave, dedus din modul de savarsire a faptelor", spune judecatorul de drepturi si libertati, in motivarea deciziei.

Magistratul subliniaza, in documentul citat, ca Marian Capatana are "o mentalitate periculoasa" asupra actuluide justitie si a organelor implicate, dar si a altor institutii de cel mai inalt nivel in statul de drept, fapt ce duce la aparitia "sentimentului de insecuritate creat in randul cetatenilor onesti, o reactie prompta si eficienta din partea autoritatilor".

"Evaluand imprejurarile concrete ale cauzei (inclusiv relatiile dintre inculpati si denuntatori, ascendentul primilor asupra celorlalti, interesul urmarit de catre cei care au sesizat autoritatile, anume acela al recuperarii banilor, posibilitatea influentarii lor) si conduita procesuala a inculpatului, judecatorul considera ca masura arestului preventiv este proportionala cu gravitatea acuzatiilor, prin raportare si la natura interesului public ocrotit", se mai arata in motivarea instantei.

Mircea Basescu retinut. In 10 iulie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Marian Capatana de inlocuire a arestului preventiv dispus in cazul acestuia in dosarul de trafic de influenta al lui Mircea Basescu. Sentinta data de Tribunalul Capitalei poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Capatana si fratele presedintelui au facut cereri de inlocuire a arestului preventiv si la Tribunalul Constanta, unde se judeca dosarul de trafic de influenta. Acestea au fost respinse ca nefondate, miercuri, insa pot fi, si ele, contestate.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata luni, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta, in 14 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ