Dosarul Băsescu-Bercea.Mircea Băsescu află dacă va fi LIBER

| 18 iul, 2014

Dosarul Băsescu-Bercea. Judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor delibera vineri în privinţa cererilor de revocare a măsurii arestului preventiv formulate de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână află astăzi dacă vor fi eliberaţi din arest.

În cazul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă a contestat legalitatea măsurii arestării preventive şi speră să se retragă prelungirea arestului, vineri fiind de altfel şi ultima zi din cele 30 de zile de arest preventiv, în care se află Mircea Băsescu, în cazul în care acesta nu va mai fi prelungit pe o durată de 60 de zile, aşa cum au solicitat procurorii DNA.

Citeşte şi: Dosarul Bercea-Băsescu. Marian Căpăţână: Plătesc ca FRAIERUL oalele sparte de Mircea Băsescu


Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că pe parcursul anchetei Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii. Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de infulenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

Citeşte şi: DOCUMENT. Rechizitoriul DNA din dosarul lui Mircea Băsescu


În acelaşi timp, şi Marius Constantin, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, a cerut revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea acesteia cu o altă măsură mai uşoară. Avocatul Pavel Abraham a declarat joi, la ieşirea din şedinţa de judecată de la Tribunalul Constanţa, că probele existente la dosar nu susţin acuzaţia şantajului.

Magistraţii urmează să se pronunţe azi şi în privinţa cererilor formulate de Izaura Anghel, soţia lui Marius Constantin, care a solicitat eliberarea de sub control judiciar, şi Grinică Ion Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care a solicitat ridicarea măsurii controlului judiciar şi ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu pentru a se putea angaja în Slatina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ