MRU: Regionalizarea e inutilă fără susţinerea populară

| 25 mai, 2013

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat că reorganizarea administrativă trebuie să întrunească susţinerea tuturor cetăţenilor ţării, indiferent de naţionalitate, şi nu doar a unor oameni politici, pentru că altfel va fi un "proces inutil" şi chiar "toxic" pentru naţiune.

Scopul acestui proces nu este de a "regionaliza sărăcia", punctează Ungureanu, ci de a contribui la dezvoltare şi progres.

Liderul Forţei Civice a menţionat că a avut o relaţie foarte bună cu UDMR în perioada cât a fost prim-ministru, reamintind că Uniunea nu a votat moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu şi nu a "trădat" pentru că "a înţeles mai bine decât alţii" care este interesul naţiunii şi implicit al comunităţii maghiare.

"Vă sunt dator cu mulţumire pentru că aţi făcut o politică europeană", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

În context, el s-a referit la faptul că, dacă Legea învăţământului ar fi fost pusă în aplicare, acum nu s-ar mai fi vorbit ca de o "problemă" despre Facultatea de Medicină cu predare în limba maghiară de la Târgu Mureş.

Ungureanu a făcut un apel la colaborare către UDMR, spunând că trebuie depăşit momentul simplei "coabitări" .

Ungureanu: Mai multă sobrietate era necesară la Congresul UDMR

Totodată, Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat că dezbaterile au fost prietenoase, însă, dincolo de "glumiţele înalţilor zilei, un pic mai multă sobrietate era necesară", întrucât problemele naţiunii române în general sunt serioase.

"Dezbaterile de la Congresul UDMR - foarte prietenoase. Cred că, dincolo de glumiţele înalţilor zilei, un pic mai multă sobrietate era necesară, pentru că problemele comunităţii maghiare, ca şi problemele naţiunii române în general sunt serioase, aspre şi pretind atenţie. Şi ce aţi văzut aici este un lucru absolut natural. Mă bucur că a fost atâta prezenţă şi atâta atenţie din partea tuturor. Nu am văzut soluţii clare de vreun fel, probabil că actul administrativ la nivelul Executivului nu presupune soluţii astăzi, dar să nu uităm că o bună parte a problemelor comunităţii puteau fi rezolvate, au fost rezolvate acum un an de zile", a afirmat Ungureanu la ieşirea din sala în care se desfăşoară congresul.

Fostul premier a susţinut că aşa cum s-a schimbat opinia, în urma moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului său, pe chestiunea gazelor de şist "probabil, la un moment dat, ce a fost altădată opoziţie şi acum este putere să îşi schimbe opinia în ceea ce priveşte pretenţiile, legitimate altfel, ale comunităţii maghiare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ