Mugur Isărescu: Politicienii trebuie să dea cu prudenţă în an electoral pentru a nu lua apoi

| 07 ian, 16:44

Politicienii trebuie să dea cu prudenţă în an electoral, pentru a nu se ajunge în situaţia de a se lua, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.


"Politic, tot timpul trebuie să dai ceva şi în niciun caz nu trebuie să iei. Dacă se dă prea mult cine mai are curajul să ia? Cine mai are curajul să iasă că trebuie luat, că s-a dat prea mult? Ca să nu ajungem într-o situaţie ca asta, pentru că înseamnă o ajustare de piaţă, ia piaţa, iar echilibrele se restabilesc în economie, este bine să dea câte puţin, cu prudenţă, să nu fim în situaţia să luăm, mai ales într-un an electoral, greu de luat. Greu de luat oricând", a spus Isărescu. 

El a precizat că politicul trebuie să aibă o viziune "mai atentă" cu procentele de creştere la venituri. 

"O asemenea viziune cred că este necesară. Nu ne apucăm să dăm sfaturi de aici. Ştim ce înseamnă să fii în faţa electoratului, în faţa unor nevoi în creştere, dar de aceea suntem la BNR şi de aceea ne ocupăm de macrostabilitate ca să spunem prudenţă maximă", a explicat guvernatorul BNR. 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a susţinut joi o conferinţă de presă pentru a prezenta deciziile adoptate joi de Consiliul de Administraţie. 

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, joi, menţinerea dobânzii cheie la 1,75% pe an şi reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută ale instituţiilor de credit cu două puncte procentuale, respectiv la 12%, începând cu perioada de aplicare 24 ianuarie - 23 februarie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ