Restanţele la creditele în lei, în creştere cu 0,2%, iar la cele în valută, în scădere cu 1,36%, în noiembrie

| 29 dec, 13:20

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor, înregistrată în luna noiembrie, se cifrează la 9,53 miliarde de lei, în creştere uşoară, cu 0,2%, faţă de suma raportată în octombrie, în timp ce restanţele la creditele în valută se ridicau la 12,77 miliarde de lei (echivalent), în scădere cu 1,36%, conform unui raport al Băncii Naţionale a României (BNR), dat marţi publicităţii.

Totalul creditelor în lei atingea, în noiembrie, 111,2 miliarde de lei (cu 2,2% peste valoarea din luna precedentă), din care 56 de miliarde de lei erau sume contractate de agenţii economici şi 52 de miliarde de lei împrumuturi făcute de populaţie. 

Creditele în valută totalizau 110 miliarde echivalent lei în noiembrie (cu 1,85% peste octombrie), din care 53 de miliarde de lei împrumuturi contractate de agenţii economici şi 55,8 miliarde de lei luate de populaţie. 

Bucureştenii aveau, la finele lunii septembrie, credite în lei restante în sumă de 2,25 miliarde de lei şi în valută de 5,53 miliarde de lei (echivalent). 

Totalul creditelor în lei contractate în Capitală ajungea la 37,15 miliarde de lei, iar al celor în valută la 50,53 miliarde de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ