BNR lansează o monedă dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif

| 07 dec, 09:37

Banca Naţională a României /BNR/ lansează în circuitul numismatic, începând de luni, 7 decembrie 2015, o monedă din aur dedicată împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al BNR, moneda are valoare nominală de 200 lei, este din aur cu titlul 999?, forma rotundă, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame şi cantul neted. 

"Aversul monedei redă imaginea Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '200 Lei', stema României şi anul de emisiune '2015'. Reversul monedei prezintă o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc 'CATEDRALA SF. IOSIF - BUCURESTI' şi anul punerii pietrei de temelie '1875'"se menţionează în comunicatul BNR. 

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 150 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 3.400 lei bucata. 

BNR precizează că monedele din aur dedicate împlinirii a 140 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ