Zeci de descinderi în Bucureşti şi două judeţe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul: 2,2 milioane de euro

| 26 noi, 08:53

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 33 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale, bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit comunicatului IGPR, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi fictive, emise de societăţi comerciale cu comportament de tip "fantomă", care atestă, în mod nereal, achiziţia unor bunuri sau servicii de la societăţile emitente ale documentelor justificative, în baza cărora societatea comercială a beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA-ului aferent acestor achiziţii şi diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, se mai arată în comunicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ