MUGUR ISĂRESCU: Văd România în zona euro când vom traversa Carpații pe o autostradă

| 06 aug, 2014

Mugur Isărescu. Guvernatorul Mugur Isărescu mai adaugă un criteriu personal pe lista celor obligatorii pentru ca România să intre în zona euro. Şeful BNR spune că abia când vom putea traversa Carpaţii pe o autostradă, atunci suntem pregătiți să trecem la euro.

Mugur Isărescu. „M-a întrebat cineva când văd România în zona euro și i-am spus: când va trece prima autostradă Carpații, cam atunci. N-ai cum să devolți alte zone dacă treci pe serpentine prin Carpați, asta așa, ca să vorbesc un pic metaforic. Bucureștiul poate să intre în zona euro, 2 milioane, cam 2 milioane de locuitori are și o țară baltică, numai că nu poți să-l desprinzi, să-l ridici și să spui, dom'le, nu mai e București și se agață cei de la Las Fierbinți de noi și ne trag în jos”, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

România are la dispoziţie cinci ani pentru a se pregăti pentru aderarea la zona euro. Noua ţintă este 1 ianuarie 2019. Pentru ca o ţară să treacă la euro trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB, datoria publică să nu treacă de 60% din PIB, iar inflaţia să nu depăşească cu 1,5% media celor mai performante economii din zona euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ