Muzeul ABBA şi-a deschis porţile la Stockholm

| 07 mai, 2013

Primul muzeu dedicat legendarei trupe de muzică disco ABBA s-a deschis, marţi, la Stockholm, fiind conceput ca un centru interactiv menit să-i distreze pe admiratorii faimoasei trupe.

Muzeul ABBA este o călătorie în lumea grupului format de Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid (Frida) Lyngstad, Agnetha Faltskog şi Benny Andersson, care au continuat să rămână uniţi tip de o un deceniu (1972-1982) şi să fie un fenomen comercial, cu peste 380 de milioane de albume vândute, scrie EFE.

Unul dintre cei patru membri ABBA, Bjorn Ulavaeus, s-a implicat în acest proiect şi a precizat că: "Mă gândesc şi sper că restul membrilor grupului vor fi foarte mulţumiţi că m-am implicat, pentru că un muzeu este ceva permanent, va exista în ghiduri".

Cei patru suedezi au marcat muzica anilor 70 cu melodiile lor antrenante, cu exuberanţa lor vestimentară şi cu clipurile lor.

Vizitatorii muzeului pot să cânte pe o scenă care aminteşte de Polar Studios, unde grupul a înregistrat mai multe albume, şi să intoneze una dintre ariile care a adus succesul grupului , "Mamma Mia" sau "Dancing Queen".

Un documentar asupra grupului, proiectat pe un ecran de 360 de grade, îi întâmpină pe vizitatorii care sunt apoi plimbaţi în timp în mai multe decenii de activitate a grupului. Obiectelor personale ale trupei le sunt asociate mărturii audio despre modul cum au compus cântecele sau clipul întreg al călătoriei în universul ABBA, istoria primului grup pop non anglo-saxon care a cucerit această piaţă şi care a devenit un fenomen de masă, scrie EFE.

Muzeul speră să atragă 250.000 de vizitatori în 2013, iar preţul unui bilet de intrare este circa 23 de euro.

Trei din cei patru membri ai grupului au fost prezenţi, luni seara, la ceremonia de deschidere organizată în exteriorul muzeului, situat pe insula Djurgaarden. La eveniment s-au reunit circa 700 persoane, inclusiv numeroşi muzicieni suedezi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ