Muzeul Naţional de Artă al României din Capitală va pune la dispoziţia vizitatorilor TURURI VIRTUALE

| 10 ian, 2014

Galeriile permanente ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti vor putea fi vizitate şi virtual, cel mai probabil din luna februarie, au declarat reprezentanţii instituţiei, potrivit mediafax.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, MNAR pregăteşte tururi virtuale, însă nu s-a stabilit încă data exactă când vor fi disponibile. Data estimativă este luna februarie.

"Vor fi tururi virtuale cum există şi în alte muzee din străinătate şi din România. Practic, fiecare sală din galeriile permanente şi din muzeele satelit - Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady - va putea fi văzută virtual şi cu detalii pe anumite lucrări. Lucrările se măresc la mouseover, sunt vizibile şi etichetele, deci pot fi identificate", au declarat reprezentanţi ai Muzeului Naţional de Artă al României.

Tururile se vor încărca pe site-ul muzeului şi vor putea fi accesate gratuit de orice persoană interesată.

În 1837, domnitorul Alexandru Ghica a transformat în palat de ceremonie casa construită în 1820 de Dinicu Golescu pe Podul Mogoşoaiei, pe locul ocupat acum de aripa de sud a clădirii muzeului.

În 1948, prin hotărârea Consiliului de Miniştri, palatul regal din Calea Victoriei (cu excepţia sălilor de recepţie) trece în administrarea şi folosinţa Ministerului Artelor şi Informaţiilor, în perspectiva deschiderii unui muzeu naţional de artă. Sălile de recepţie din corpul central sunt atribuite Consiliului de Miniştri (devenit apoi Consiliul de Stat). În 1950 este inaugurată prima galerie a muzeului, cea de artă naţională, iar în anii următori au fost inaugurate succesiv galeria de artă universală şi cea de artă veche românească.

Muzeul a funcţionat neîntrerupt până în 1989. În timpul evenimentelor din decembrie, clădirea a fost distrusă în proporţie de 80%, peste 1.000 de obiecte de artă fiind şi ele degradate sau distruse. În 1990, printr-o hotărîre de guvern, întreaga clădire a fostului palat regal este atribuită Muzeului Naţional de Artă al României.

Muzeul Naţional de Artă are trei galerii de artă şi o istorie regală. Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească şi Galeria de Artă Românească Modernă însumează opere expuse într-o manieră atractivă şi modernă, orice vizită fiind un mod agreabil şi instructiv de a petrece timpul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ