NASA a testat în premieră aripile de avion care îşi schimbă forma FOTO

| 12 noi, 2014

Colaborarea dintre NASA şi U.S. Air Force Research Laboratory au testat avionul revoluţionar.

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) a anunţat oficial că a testat în premieră avionul cu aripi care îşi schimbă forma – mai exact, părţile care se mişcă în aer sunt înlocuite cu un ansamblu ce îşi schimbă forma, permiţându-i aripii să se îndoaie şi mişte pentru a manevra avionul în aer.

„Proiectul verde de aviaţie al NASA este cu un pas mai aproape în a dezvolta tehnologia care va face viitoarele avioane mai silenţioase şi mai eficiente în consumarea combustibilului odată cu testul încheiat cu succes al aripii care îşi poate schimba forma în timpul zborului” au scris cei de la NASA.

NASA 2
În ceea ce priveşte ingineria şi fabricarea designului sistemului numit Adaptive Compliant Trailing Edge (pe scurt, ACTE) este mult mai complicat decât flapsurile tradiţionale existente în prezent, dar posibilele beneficii depăşesc aceste obstacole.

Când tehnologia va fi perfecţionată, ea va schimba total aviaţia, astfel ca locuitul lângă un aeroport nu va mai fi o povară atât de mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ