NASA caută programatori care să salveze lumea de asteroizi

| 12 mar, 2014

Agenţia spaţială americană organizează o serie de concursuri pentru programatori cu scopul de a îmbunătăţi modul în care sunt depistaţi, în prezent, asteroizii ce se îndreaptă către planeta noastră. NASA promite premii de zeci de mii de dolari celor care reuşesc să creeze softuri ce identifică automat astfel de corpuri cereşti, în fotografii realizate cu ajutorul unor telescoape.

După ce un meteorit nedetectat a explodat deasupra Munţilor Ural din Rusia, în februarie anul trecut, mai mulţi cercetători din domeniul explorării spaţiale din toată lumea şi-au exprimat îngrijorările cu privire la urmările prăbuşirii pe Pământ a unui corp ceresc de dimensiuni mai mari, existând posibilitatea ca nici acesta să nu fie detectat la timp.

În condiţiile unei nevoi acute de dezvoltare a unui sistem mai performant de identificare a asteroizilor, NASA organizează concursurile „Asteroid Data Hunter”, pentru programatori pricepuţi care îşi doresc să contribuie la crearea unui sistem eficient de protecţie a planetei noastre. Participanţii trebuie să realizeze softuri mai performante decât cele existente în prezent, care depind de compararea unor fotografii ale aceleiaşi zone din spaţiu realizate la momente diferite, pentru a stabili dacă obiectele fotografiate se mişcă. „Soluția câștigătoare trebuie să crească sensibilitatea de detecție, să reducă numărul de alarme false, să ignore imperfecțiunile din baza de date și să funcţioneze eficient pe toate computerele”, se arată într-o descriere a competiţiei, potrivit popsci.com.

În plus, soluţia sau soluţiile câştigătoare vor aduce autorilor premii în valoare totală de 35.000 de dolari, potrivit reprezentanţilor Planetary Resources, companie care vrea să se implice în mineritul asteroizilor şi care a semnat un acord cu NASA pentru organizarea concursului.

Tag-uri: asteroizi, nasa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ