Trei foşti astronauţi NASA fac dezvăluiri înfricoşătoare: „Doar norocul ne salvează de catastrofă”

| 22 apr, 2014

Pe 22 aprilie 2014, cu ocazia Zilei Pământului, trei foşti astronauţi NASA vor organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vor prezenta noi dovezi descoperite de oamenii de ştiinţă ce atestă că planeta noastră a suferit de 3 până la 10 ori mai multe impacturi cu asteroizi uriaşi decât se credea pânăacum.

Datele colectate de o reţea de avertizare asupra armelor nucleare, ce vor fi dezvăluite de Ed Lu, fost astronaut şi totodată CEO-ul Fundaţiei B612, în cadrul conferinţei vor arăta că „singurul lucru care previne o catastrofă provocată de un asteroid de dimensiunile unui oraş este norocul chior”.

Cercetătorii au descoperit că din 2001 până astăzi au avut loc 26 de explozii de o intensitate similară celor produse de o bombă atomică. Exploziile au avut loc în regiuni izolate, departe de zonele locuite, însă au fost detectate de o reţea de avertizare concepută pentru a detecta exploziile nucleare.

„Această reţea a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorându-se impacturilor asteroizilor. Aceste date arată că impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decât credeam până acum. Faptul că niciunul dintre aceste impacturi arătate în clipul video nu a fost detectat în prealabil dovedeşte că singurul lucru care previne o catastrofă este norocul chior. Scopul misiunii B612 Sentinel este de a găsi şi de a detecta asteroizii cu câteva decenii înainte să lovească Pământul, pentru a ne permite să le deviem traseul”, a comentat Ed Lu, CEO-ul fundaţiei B612, care organizează conferinţa de presă.

La eveniment vor participa şi astronauţii Tom Jones şi Bill Anders, aceştia ţinând o prelegere intitulată „Salvând Pământul prin ţinerea asteroizilor de mari dimensiuni la distanţă”.

Fundaţia B612 a lansat un parteneriat cu Ball Aerospace pentru a construi Sentinel Infrared Space Telescope Mission. Atunci când va ajunge pe o orbită solară, mai aproape de Soare decât de Terra, Sentinel va folosi razele infraroşii pentru a detecta sute de mii de obiecte mai mari de 140 de metri în diametru ce se găsesc în apropierea Pământului şi care nu sunt cunoscute astăzi oamenilor.

Naveta privată Sentinel va fi lansată în 2017-2018 la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9.

Sursa: Phys.org

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ