Avertisment terifiant de la NASA: Semnul că OMENIREA se apropie de EXTINCŢIE

| 26 apr, 2014

Saptamana trecuta, NASA a anuntat descoperirea planetei Kepler-186f, prima exoplaneta de dimensiunea Terrei, aflata in zona locuibila a stelei sale. Teoretic, aici ar putea exista apa in stare lichida si chiar forme de viata. Dar existenta vietii pe alte planete nu ar fi un semn bun pentru civilizatia noastra, cred specialistii.

Identificarea vietii extraterestre ar putea fi un indiciu pentru disparitia apropiata a speciei noastre. Oamenii de stiinta vorbesc despre conceptul Marele Filtru, care incearca sa rezolve Paradoxul Fermi – de ce nu am gasit inca extraterestri si de ce nu ne-au contactat ei? Avand in vedere miliardele de exoplanete observate, cum este posibil sa nu fi ajuns la noi niciun semnal emis de o civilizatie extraterestra?

O explicatie este ca viata inteligenta ar putea fi foarte rar intalnita sau ca aceste forme de viata au tendinta sa se autodistruga.

Astfel, este posibil ca pe unele planete sa existe doar forme de viata primitiva, procariota. Pe planeta noastra, trecerea la formele de viata superioare, eucariote, a durat peste un miliard de ani.

In plus, Terra indeplineste un cumul de conditii ideale pentru dezvoltarea vietii, care nu ar putea fi intalnite foarte des: se afla in zona locuibila, departe de centrul galaxiei, prin urmare este ferita de radiatii ucigatoare, gigantii gazosi din sistemul nostru solar indeparteaza asteroizii de planeta noasta, iar Luna stabilizeaza o inclinare a axei de rotatiei care asigura schimbarea anotimpurilor.

Totusi, daca a existat viata inteligenta pe alte planete, este posibil ca aceasta sa nu fi supravietuit prea mult. Tehnologia poate fi un pericol serios, dupa cum au declarat si multi savanti celebri.

Stephen Hawking, Max Tegmark, and Stuart Russell au vorbit despre pericolul pe care il pot reprezenta masinariile foarte inteligente, iar Martin Rees a avertizat in privinta riscului biotehnologiei.

Prin urmare, o civilizatie avansata se poate „sinucide" tocmai prin aceste progrese tehnologice, iar noi am putea fi urmatorii pe lista.

Tag-uri: extinctie, nasa, Terra
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ