Confirmare uluitoare a NASA: Ocean imens de apă, descoperit pe un corp ceresc VIDEO

| 06 apr, 2014

Oamenii de stiinta de la NASA care au studiat datele trimise de sonda spatiala Cassini au facut o descoperire uimitoare: un ocean imens de apa se gaseste la o adancime cuprinsa intre 29 si 39 de kilometri pe Luna Enceladus a planetei Saturn.

Oceanul ascuns sub gheata este unul sarat si ar putea sustine viata, fiind la fel de mare ca Lacul Superior din America de Nord, potrivit Daily Mail.

Dupa ce vapori de apa au fost reperati pe suprafata lui Enceladus, oamenii de stiinta au afirmat ca un rezervor urias de apa se afla in adancul Lunii lui Saturn.

In anul 2005, sonda spatiala Cassini a trimis pe Pamant imagini uluitoare a unor vapori de apa de la suprafata lui Enceladus. Oceanul descoperit s-ar putea intinde pana la jumatatea sau chiar mai mult a ecuatorului, in fiecare directie pe Enceladus.

Cea mai mare Luna a lui Jupiter, numita Europa, este cunoscuta ca ar contine apa lichida la suprafata sa.

Ambele Luni ar putea fi niste posibile habitate pentru microbii extraterestri, sustin oamenii de stiinta.

Sonda Cassini a zburat in apropierea lui Enceladus de 19 ori, trei dintre aceste zboruri s-au realizat intre anii 2010 si 2012, cand a studiat gravitatia Lunii lui Saturn.

Masuratorile au demonstrat ca acest camp gravitational al lui Enceladus este mai intens in emisfera sudica decat ar trebui. Oamenii de stiinta si-au dat seama ca ceva mai dens decat gheata, care se afla sub suprafata Lunii, trebuie sa fie cauza acestei anomalii.

Doar un rezervor urias de apa ar putea explica aceste constatari ale sondei Cassini. Oceane de apa pot fi ascunse, de asemenea, sub suprafata celei mai mari Luni a lui Saturn, Titan si a satelitului Callisto al lui Jupiter.

Tag-uri: apă, nasa, planeta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ