Năstase la ÎCCJ: Nu-i urez nimic lui Băsescu de ziua lui, va avea ceea ce merită

| 04 noi, 2013

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în dosarul cunoscut ca Zambaccian. Acesta a declarat că în 2005, cadoul pe care i l-a oferit Daniel Morar lui Băsescu, imediat după ce a venit la DNA, a fost autosesizarea sa cu acest dosar.

"Nu mai este Daniel Morar la DNA, ca să mai deschidă încă un dosar. În 2005, asta s-a întâmplat: cadoul pe care i l-a oferit Daniel Morar, imediat după ce a venit la DNA, a fost autosesizarea sa cu acest dosar", a spus fostul premier Adrian Năstase, conform Mediafax.

Adrian Năstase a venit luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în dosarul cunoscut ca Zambaccian.

Întrebat ce îi urează lui Băsescu la împlinirea vârstei de 62 de ani, fostul premier a răspuns: "Nu-i urez nimic. Sunt convins că va avea ceea ce merită".

La 30 martie 2012, în dosarul Zambaccian, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Sentinţa completului de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată la completul de cinci magistraţi, care va da o decizie definitivă în această cauză.

Dosarul Zambaccian este legat modul în care soţii Adrian şi Dana Năstase au achiziţionat numeroase bunuri provenind din China.

Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier - cu atribuţii de coordonare a activităţii membrilor Guvernului, de numire a conducătorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului şi a altor persoane ce îndeplinesc funcţii publice, cu atribuţii de control în ce priveşte activitatea miniştrilor şi atribuţii de control asupra autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale prin Aparatul de lucru al primului ministru - Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ