Videanu, pe uşa din spate la DNA

| 01 noi, 2013

Adriean Videanu se plimbă des. Nu pe la Monaco sau prin alte locaţii exotice, aşa cum şi-ar dori, ci pe la Parchete unde este „reţinut” cu diverse alte probleme care îi complică viaţa.

Aşa se face ca nu trece săptămână fără să aflăm că pedelistul dă ture ba pe la DIICOT, unde fostul ministru PDL este urmărit pentru subminarea economiei naţionale şi unde i s-a aplicat şi sechestru pe avere, ba mai nou pe la DNA, unde a fost audiat în dosarul Realitatea Media.

Conform propriilor declaraţii, Adriean Videanu a lăsat să se înţeleagă ca a colaborat cu organele judiciare pentru a face lumină în dosarul Realitatea Media. “Era vorba de proiectul Realitatea, am spus doamnei procuror tot ceea ce eu ştiam şi domnia sa cred că va analiza declaraţia mea de martor în beneficiul cauzei", a explicat fostul ministru.

Potrivit informaţiilor instrumentate în acest dosar, Realitatea Media este urmărită penal pentru spălare de bani, având în vedere că, potrivit anchetatorilor, "există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut". De asemenea, Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Desigur, Adreian Videanu nu a fost audiat în calitate de învinuit în acest dosar – sau cel puţin nu încă – însă este imposibil să nu remarci că singurele apariţii publice ale fostului lider PDL sunt legate exclusiv de problemele cu justiţia. Totuşi, ce cădere de la înălţime pentru politicianul care a fost primar al Capitalei, ministru al Economiei şi prim-vicepreşedinte al PDL. Explicaţiile pe care Adriean Videanu le oferă în faţa procurorilor sunt până la urmă o dovadă că braţul lung al legii “te agaţă” în cele din urmă, oricât de mult ai încerca să-ţi ştergi urmele şi să pretinzi că dormi liniştit şi după ieşirea de la guvernare.

De remarcat totuşi că, din circuitul turistic DIICOT-DNA pe care Adreian Videanu l-a bifat cu brio în ultimele luni, lipseşte un element altfel omniprezent la alte audieri – mediatizarea. Vizitele fostului ministru democrat-liberal pe la Parchete au fost foarte discrete – fără camere, fără breaking news, fără crawl-uri colorate care să ne anunţe că Adriean Videanu a fost audiat.

Iar această discreţie ridică în mod legitim semne de întrebare fiindcă lasă cumva să se înţeleagă că aceste anchete sunt tratate cu dublă măsură. În timp ce alţi lideri politici abia mai pot fi întrezăriţi prin noianul de microfoane aţintite asupra lor, alţi politicieni – precum Adreian Videanu în cazul de faţă – trec neobservaţi. Ceva îmi spune că tratamentul diferenţiat aplicat nu are legătură cu retragerea lui Videanu din prim-planul scenei politice, ci poate fi pus mai degraba pe seama comenzilor la care răspunde o parte a justiţiei. Iar dacă este aşa, semnalul nu este deloc unul pozitiv, mai ales dacă vom observa că tot cei din tabăra lui Băsescu strigă cel mai tare cum că USL ar avea imixtiuni în acest domeniu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ