Năstase, primele cuvinte din închisoare: Răzbunarea politică a ajuns foarte departe

| 07 ian, 2014

Fostul premier Adrian Năstase a postat marţi un mesaj pe blog, primul de când a fost reîncarcerat, prin care a denunţat 'răzbunarea politică' care a mers, în opinia sa, 'foarte departe'.

'Dragi prieteni, nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe şi că ea poate îmbrăca forme atât de perverse. Aveam informaţii, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase 'hotărârea' ca sentinţa în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine, cât şi pentru soţia mea. În final, probabil pentru raţiuni legate de eventualele reacţii ale opiniei publice, pedeapsa pentru soţia mea a fost modificată', a spus fostul premier. 

Potrivit lui Năstase, condamnarea sa reprezintă o răzbunare politică realizată prin intermediul unui complet condus de un judecător numit de preşedintele Traian Băsescu.

'(...) Să nu ne mai prefacem, nu a fost vorba de o decizie a justiţiei, ci de o răzbunare politică realizată prin intermediul unui complet condus de un judecător numit de Băsescu şi care a avut o misiune de îndeplinit. Subliniez, eu nu atac justiţia ca atare - am dovedit ca jurist, ca profesor de drept, dar şi prin adoptarea unor reglementări importante ce guvernează şi astăzi activitatea în domeniul justiţiei, că respect valorile justiţiei. Eu mă refer la o anumită sentinţă, dată de un anumit complet, în anumite condiţii. Şi consider că această sentinţă nu poate fi subsumată justiţiei independente, ci doar unei activităţi politice partizane', scrie Năstase.

'Oare puterile statului sunt în război? Eu credeam că sunt, într-adevăr, separate, doar că trebuie să coopereze. Ce înseamnă însă justiţie pentru Băsescu? Înseamnă, în principal cele două complete de recurs de la ICCJ, cele care decid, fără să mai existe alte căi de atac', afirmă fostul prim ministru.

În opinia acestuia, nu se poate spune 'că este exclusiv vina lui Băsescu'. 

'Răul poate fi făcut nu doar prin acţiune, ci şi prin inacţiune. Faptul că actuala coaliţie a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire. În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituţiei, actuala coaliţie se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu', mai scrie Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a ajuns luni seară la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat la Secţia 2 de poliţie din Bucureşti, fiind condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian.

Fostul prim-ministru a primit patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi trei ani de închisoare pentru şantaj, precum şi cinci ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca fostul premier să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare.

Soţia fostului premier, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi infracţiuni la legea vamală, cu un termen de încercare de opt ani.

Instanţa a mai decis confiscarea de la soţii Năstase a sumei de 1,8 milioane lei şi menţinerea sechestrului asigurator pe imobilul din Zambaccian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 2014
Eu ,Ba
Ma c*c pe nastase
Acu o da ca e razbunare politica ,da ce-a furat el nu mai mentioneaza...
Iti doresc sa-ti tarasti bila puisor :))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ