Nea Titi, primarul care înjură ca la uşa cortului, pictat printre sfinţi, în biserică

| 29 apr, 2014

Chipul primarului Barladului, Constantin Constantinescu, cunoscut pentru injuraturile adresate activistilor de mediu si jurnalistilor, a fost pictat pe peretele interior al unei biserici din oras, printre sfinti.

"Nea Titi", asa cum este poreclit edilul Constantin Constantinescu, a facut mai multe donatii importante Bisericii "Sfanta Ecaterina" din Barlad, asa ca a fost inclus printre ctitori si pictat printre scenele cu sfinti, transmite Romania TV.

Chipul primarului a fost pictat in dreapta pronaosului, partea de dinaintea culoarului care duce spre altar si se afla alaturi de cel al Sfintei Mucenite Ecaterina si de cel al Sfantului Cuvios Dosoftei, fost Mitropolit al Moldovei.

Cu toate ca este unul dintre cei mai darnici sponsori ai lacasurilor de cult din oras, edilul "nea Titi" i-a injurat, in toamna anului trecut, pe cei care au protestat fata de demararea lucrarilor Chevron pentru explorarea gazelor de sist, transmite Antena 3. Edilul a folosit cuvinte obscene cand a raspuns intrebarii unui jurnalist pe aceasta tema (vezi Video).

De asemenea, Adevarul scrie ca, in 27 martie, chiar in plin post al Pastelui, edilul-ctitor ii ameninta cu moartea pe jurnalisti, dar si pe consilierii locali.

"V-as impusca pe loc domnilor! V-as scoate din oras si v-as impusca... V-as scutura si iar v-as impusca inca o data!", spunea, la acea data, primarul al carui chip este acum pictat printre sfinti, in biserica.



Mai mult, se pare ca, la cererea edilului, lacasul de cult si-a luat un al doilea hram, cel al Sfintei Marii Mucenite Ecaterina, dupa numele defunctei sotii a edilului. Inainte ca edilul sa devina ctitor, biserica avea doar hramul "Invierea Domnului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 2014
Parintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.
30 apr, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat intr-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ