Nemulţumiri în PSD: Lia Olguţa Vasilescu ar putea să îşi dea demisia

| 23 oct, 13:03

Sunt nemulţumiri în PSD la adresa ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit unor informaţii Digi24, premierul Mihai Tudose, dar şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, până la un punct, ar fi supăraţi din cauza legii pensiilor, a cărei adoptare a fost amânată.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca postul să se vacanteze. Nu neapărat printr-o demitere, cât mai degrabă printr-o demisie. Lia Olguţa Vasilescu şi-a oferit demisia şi în urmă cu zece zile, la şedinţa-maraton a Comitetului Executiv al PSD, în semn de solidaritate cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

În centrul nemulţumirilor legate de Lia Olguţa Vasilescu sunt legea pensiilor şi legea salarizării, ambele proiecte importante pe care PSD şi le-a asumat în campanie.

Potrivit informaţiilor Digi24, legea pensiilor a fost amânată şi pentru că ministrul nu a reuşit să găsească o formulă sustenabilă pentru acest proiect, care trebuia să intre în dezbaterea parlamentară în octombrie, pentru ca legea să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2018. În ceea ce priveşte legea salarizării, s-au făcut multe promisiuni pentru majorări salariale, dar acestea nu au fost toate realizate, iar după dezbaterea parlamentară a rezultat un proiect care avea nevoie de 7 milioane de lei suplimentar, aşa că Executivul trebuie să găsească acum alte soluţii de finanţare.

Tag-uri: olguta vasilescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ