Nepotul lui GIGI BECALI, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

| 01 sep, 12:32

Viorel Virgil Tudorache, nepot şi fin al lui Gigi Becali, a fost trimis în judecată marţi de procurorii Parchetului Capitalei, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Tudorache ar fi vândut un imobil din sectorul 2 al Capitalei (fostul cinematograf "Aurora"), fără a emite factură, pentru a se sustrage astfel de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

"În perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Tudorache Viorel Virgil, în calitate de administrator de fapt al S.C. C. H. G. S.R.L., a omis înregistrarea în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi nu a declarat organelor fiscale veniturile impozabile în cuantum de 6.444.868 lei, încasate cu titlu de 'preţ', în mai multe tranşe, în urma vânzării (fără a emite facturile aferente) unui imobil situat în Bucureşti (teren plus construcţie nefinalizată - fostul Cinematograf "Aurora"), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 1.207.187 lei, reprezentând TVA colectată", se arată într-un comunicat al Parchetului.

Ulterior încasării sumelor provenite din vânzarea imobilului, Viorel Tudorache le-a "scos" din patrimoniul societăţii, prin diferite manopere frauduloase (transferuri bancare sau retrageri în numerar, în baza unor contracte fictive întocmite "pro causa"), în vederea disimulării provenienţei infracţionale (evazioniste) a acestora.

În vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat şi a confiscării sumelor "spălate", procurorii au instituit măsuri asiguratorii cu privire la mai multe bunuri imobile (terenuri, construcţii) aparţinând lui Viorel Tudorache, în valoare totală de 3.891.410 lei.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ