Miting la BNR pentru demiterea guvernatorului. Cum comentează Mugur Isărescu

| 09 noi, 12:59

Câteva sute de persoane sunt așteptate să participe, luni seara, de la ora 18:30, în fața Băncii Naționale a României (BNR), pentru a cere demisia guvernatorului Mugur Isărescu, la un miting împotriva politicilor instituției față de creditele în valută, mai ales în franci elvețieni, scrie Pagina de Bănci.

UPDATE 13.20 "Dacă au cereri în clar, vom încerca să dialogăm cu dânşii într-o manieră cât mai civilizată, noi făcând efortul să nu fim extrem de tehnici, adică să coborăm până acolo unde se poate,  fără a vulgariza explicaţiile, discuţiile şi limitele pe care le are BNR. Atunci când am avut conferinţa de presă pe tema creditelor în valută în general şi a celor în franci în particular, deviza noastră a fost să informăm corect, să dăm informaţie de bună calitate în mod echilibrat. Aşa vom proceda şi de această dată", a spus luni guvernatorul BNR, întrebat cum va gestiona protestul anunţat pentru luni după amiază de către o parte a clienţilor bancari nemulţumiţi.

Iniţiativa protestului a venit duminică dimineaţa din partea avocatului Gheorghe Piperea, într-o postare pe Facebook.

 

 

Un eveniment dedicat acestui protest a fost creat pe Facebook, iar o petiție pentru demisia lui Isărescu a strâns peste 1200 de semnături.

„Să nu uităm că unii din păpușarii adevărați ai proastei funcționări a României din ultimii 25 de ani se află la BNR, în frunte cu Isărescu. Haideți cu toții să le cerem să plece de acolo!

Practic, un a 4-lea miting al clienților înșelați de bănci cu largul concurs al BNR. Și cel mai mare! Suntem pregătiți de la celelalte 3. Avem tot ce ne trebuie – bannere, voci frumoase, determinare. Acum e momentul să fim mai uniți ca niciodată!”, este mesajul de chemare la miting al clienților cu credite în CHF.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ