Nicolae Bănicioiu: Moțiunea este un copy paste dintr-o moțiune mai veche

| 02 iun, 18:36

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat marți că moțiunea inițiată de liberali pe tema sănătății este un "copy paste" dintr-o moțiune mai veche și reprezintă de fapt o "autocritică" a PNL.

"Am citit cu stupoare și îngrijorare textul moțiunii. Am văzut de fapt un text care este mai mult autocritică decât moțiune. Cred că pot spune și sunt și în asentimentul dumneavoastră că unii dintre colegii din PNL constatați greșelile criminale făcute de guvernarea Emil Boc, guvernarea la care și dumneavoastră ați contribuit să o dăm jos spre binele nostru al tuturor. Este un copy paste dintr-o moțiune mai veche. Din păcate, constatați cu toții neseriozitatea cu care a fost tratat până și acest demers pe care Parlamentul îl are la dispoziție, superficialitatea vă este caracteristică, dar nu mă așteptam ca și ipocrizia să fie la o cotă atât de mare. Probabil că a fost foarte greu să vă aplecați mai cu atenție asupra sistemului sanitar", a afirmat Bănicioiu, la dezbaterile din Senat pe marginea moțiunii.

El a spus că problemele semnalate de PNL în moțiune, cum ar fi subfinanțarea investițiilor din sănătate, tergiversarea introducerii de noi liste de medicamente, sunt "realizări ale foștilor colegi" ai PNL de la guvernare.

Potrivit lui Bănicioiu, semnatarii moțiunii au identificat anumite probleme ale sistemului fără însă a prezenta și rezolvări pentru acestea.

"Doar identificați anumite probleme, dar nu vorbiți și nu aveți nicio idee despre cum s-ar putea rezolva aceste probleme. Nu veniți cu nicio expertiză în domeniu, nu aveți decât experiența distrugerii sistemului și văd că de fapt propuneți o continuitate a sistemului într-o viitoare guvernare PNL, ca și până acum cu rezultatele pe care le-ați văzut. Problema sistemului sanitar nu este numai subfinanțarea din care dumneavoastră faceți o formă fără fond. Vreau să vă spun că problema de fond este modul în care se cheltuiesc banii din sistemul sanitar și de aceea cred că vă deranjează atât de mult sau poate pe unii dintre dumneavoastră introducerea cardului de sănătate", a mai spus ministrul.

El a menționat că în mandatul său de ministru al Sănătății a reușit să realizeze investiții foarte importante, să redeschidă spitale și să deblocheze posturile din sistemul sanitar, dar și să introducă medicamente noi pe lista de compensate și gratuite.

"Institutul Cantacuzino nu este la MS este la MECȘ. Sper să nu mai tratați Institutul Cantacuzino în scopuri politice. Știți foarte bine perioada în care s-au pierdut acele licențe pentru produsele biologice deoarece era perioada în care dumneavoastră administrați institutul. Nici nu vreau să vorbesc acum despre cele 400.000 de doze de vaccin neconforme cu care ar fi dorit un coleg de-al dumneavoastră să vaccineze populația", a susținut ministrul Sănătății.

Bănicioiu a dat asigurări că institutul "va avea viață în continuare" și a spus că acesta este unul "vital pentru România".

"Vreau să vă asigur că institutul va avea viață în continuare, este un institut vital pentru România, de interes public și național din punctul meu de vedere. Eforturile Guvernului sunt în această direcție. A fost instituit un grup care a propus soluții ce trebuiau luate cu mult timp înainte, șapte ani, chiar mai mult înainte de pierde tot ceea ce putea produce institutul. Aceste soluții s-au identificat, este nevoie de o restructurare acolo, cred că MECȘ va fi capabil să facă această restructurare", a conchis ministrul Sănătății.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ