Nicolae Cinteză, BNR: CEC Bank trebuie privatizată pentru a se limita presiunile

| 09 dec, 2013

CEC Bank trebuie privatizată ca să nu mai existe presiuni din partea politicienilor pentru acordarea unor credite, a declarat luni şeful Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României, Nicolae Cinteză, la finalul audierii sale în cadrul Comisiei de buget-finanţe din Senat.

"Este bancă de stat şi probabil că astfel de lucruri se întâmplă în orice ţară din lume acolo unde statul are participaţie într-o bancă. (...) De-asta este şi dorinţa de a o privatiza. S-a încercat privatizarea tocmai pentru a limita presiunile astea pentru că CEC lucrează totuşi într-un mediu concurenţial. Dacă dorim să dăm credite prin telefon, atunci o să dăm prin telefon, dar să nu ne mirăm că în final vom face provizioane în aşa fel încât banca să fie scoasă din competiţie", a explicat Cinteză, conform Agerpres.

Şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR a mai spus că CEC Bank aprobă un credit în de 8-9 zile.

"Media aprobării calculată de CEC ca durată necesară aprobării unui credit este undeva situată între 8 - 9 zile. În criza asta de clienţi, că asta ţipă bancherii, că nu este cerere solvabilă, chiar credeţi că îşi permit să lungească aşa, la nesfârşit, acordarea unui credit? În general, toţi se luptă după clienţi de calitate bună şi toţi sunt interesaţi să-şi crească portofoliul de credite, dar credite care ştiu că se vor întoarce", a mai spus Cinteză.

Tag-uri: BNR, CEC Bank
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ