Nicolae Ciucă, despre gestul premierului ungar Viktor Orban: Nu este prima dată când putem să observăm astfel de ieşiri

| 23 noi, 16:55

Premierul Nicolae Ciucă a declarfat miercuri, în Spania, despre gestul premierului ungar Viktor Orban de a se afişa cu steagul Ungariei mari la un eveniment, că nu este prima dată când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta, a mai afirmat şeful Executivului.

 

”România, de când se ştie şi de când am reuşit să avem o imagine despre modul în care se comportă pe plan international, a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate, să îşi consolideze relaţiile de parteneriat şi de colaborare cu toate ţările, atât din Europa, cât şi de pe celelalte continente”, a spus Ciucă. Premierul a arătat că ”România face eforturi de mai mulţi ani pentru a face parte din Schengen şi s-a înscris pe drumul spre accedere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”. ”Modul în care privim relaţiile cu vecinii şi relaţiile internaţionale sunt bazate pe respectarea statului de drept, a relaţiilor internaţionale. Acesta este modul în care înţelegem să facem politică şi să ne înţelegem cu vecinii”, a spus el. Despre gestul premierului Ungariei, Viktor Orban, care s-a afişat cu un fular cu harta Ungariei mari, Ciucă a spus:”Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei, Viktor Orban, în public, nu este prima data când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile jocului, ale statului de drept, ale bunei colaborări şi să avem mereu deschisă opţiunea către dialog şi să respectăm ceea ce este agreat la nivel internaţional”, potrivit News.ro.

 

Tag-uri: Nicolae Ciuca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ