Nicolae Timofti, despre Transnistria: Este cel mai mare eşec al Republicii Moldova

| 27 aug, 16:27

Cel mai mare eșec al statului Republica Moldova este teritoriul necontrolat din stânga Nistrului, a declarat joi președintele Nicolae Timofti, într-un interviu pentru Radio Chișinău, cu ocazia Zilei Independenței.

''Un mare eșec al nostru este faptul că noi nu am reușit, pe parcursul anilor de independență, să asigurăm independența pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Mă refer la faptul că avem un teritoriu necontrolat, care este Transnistria. Să recunoaștem și să spunem că este un teritoriu ocupat de către o armată străină, care are o misiune de a apăra regimul care a fost instalat la începutul anilor '90, neconstituțional, care ne împiedică să realizăm planul nostru de independență pentru care am luptat și pe care l-am cucerit în 1991'', a declarat președintele Nicolae Timofti în interviul menționat, notează Agerpres.

Citeşte şi:  Ziua Independenței Republicii Moldova: SUA își reafirmă sprijinul pentru integritatea teritorială a republicii

Republica Moldova marchează, la 27 august, Ziua Independenței. În urmă cu 24 de ani, în 1991, Parlamentul de la Chișinău a votat Declarația de Independență, care prevedea desprinderea de Uniunea Sovietică, repunerea în drepturi a limbii române și condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov semnat de Uniunea Sovietică și Germania nazistă, în urma căruia Basarabia a fost ocupată în 1940 de trupele sovietice.

În timp ce Republica Moldova marchează 24 de ani de la proclamarea independenței, în stânga Nistrului, unde staționează un contingent militar rus și există muniție a Federației Ruse, au început manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la separarea regiunii.

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 17:52
Ioan
Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ