Ponta, vizită la Chişinău: discuţii despre cooperarea economică şi parcursul european al Republicii Moldova

| 27 aug, 08:48

Premierul Victor Ponta va efectua joi o vizită de lucru la Chişinău, unde va discuta cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ, pe tema evoluţiilor şi a etapelor viitoare în realizarea proiectelor de interconectare energetică convenite prin Memorandumul interguvernamental semnat în luna mai, potrivit Agerpres.

 

Vizita are loc la invitaţia prim-ministrului Streleţ cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Republicii Moldova, pe agendă fiind incluse şi întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, precum şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu.

"Convorbirile cu oficialii moldoveni vor avea ca teme priorităţile agendei de cooperare bilaterală în domeniul economic şi sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Una dintre temele principale ce va fi abordată de către cei doi prim-miniştri va fi analizarea evoluţiilor şi a etapelor viitoare în realizarea proiectelor de interconectare energetică convenite prin Memorandumul interguvernamental semnat în luna mai, la Chişinău", potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, informează Guvernul, vor fi discutate priorităţi din domeniile economic, social şi al educaţiei, care se înscriu în prevederile acordului guvernamental bilateral privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară acordat de România.

"Cei doi prim-miniştri vor stabili domeniile principale ce vor fi abordate în cadrul Comisiei interguvernamentale pentru integrarea europeană, programată pentru toamna acestui an", precizează sursa citată.

În cadrul convorbirilor de la Chişinău vor fi abordate şi aspecte recente ale evoluţiilor în parcursul european al Republicii Moldova, precum şi unele teme regionale de actualitate, se mai arată în comunicatul Executivului.

Guvernul a aprobat, miercuri, înţelegerea încheiată pe 21 mai cu Executivul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică din cele două state.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, că va merge la Chişinău şi i-a rugat pe miniştrii care gestionează domenii în care există proiecte comune cu Republica Moldova să "repornească motoarele", având în vedere instalarea unui nou Executiv în această ţară.

"Vreau din nou să vă rog pe toţi, domnul ministru Aurescu principal responsabil, dar, de fapt, avem pe energie, avem pe economie, pe educaţie, avem atâtea proiecte cu Moldova, acum cu noul Guvern să reporniţi motoarele. Am făcut lucruri extraordinare, concrete, pe care le văd oamenii - gazoduct, microbuze, grădiniţe, muzee - nu vorbe goale, că vorbe au tot primit din '90 încoace. Noi suntem primul Guvern care a făcut lucruri concrete", a spus Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ