Nicolas Maduro, noul preşedinte al Venezuelei

| 15 apr, 2013

Vicepreşedintele Nicolas Maduro, candidatul Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), şi-a proclamat victoria în alegerile prezidenţiale de duminică din Venezuela.

Maduro urmează să-i succeadă în funcţie defunctului lider Hugo Chavez, după ce a fost declarat câştigător al scrutinului de Consiliu Naţional Electoral (CNE), cu 50,66%. „Astăzi putem spune că am repurtat o victorie electorală justă”, a declarat Maduro, care a fost desemnat ca succesor de defunctul lider de la Caracas, în faţa mulţimii de susţinători ai săi, reuniţi la Palatul prezidenţial din capitala venezueleană, Caracas.

Candidatul opoziţiei Henrique Capriles (40 ani) a obţinut 49,07% din voturi, clasându-se pe locul secund, însă acesta contestă rezultatul scrutinului, relatează Agerpres.

În timp ce suporterii lui Maduro au sărbătorit cu focuri de artificii victoria candidatului lor în alegeri, susţinătorii reprezentantului opoziţiei au contestat rezultazul scrutinului. Reacţiile contrastante subliniază polarizarea profundă în această ţară din America de Sud, cu o populaţie de 29 milioane de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ