NICOLESCU: Nu putem acționa juridic Gazprom, deoarece importurile sunt făcute de firme apropiate ruşilor

| 17 sep, 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a explicat, miercuri, că România nu poate întreprinde acțiuni juridice împotriva Gazpromului întrucât importurile în țara noastră sunt făcute nu direct cu gigantul petrolier, ci cu două firme intermediare, Imex Oil și WIEE.

”Din punct de vedere juridic, putem să facem foarte puțin, deoarece contractele sunt între Gazprom Rusia și anumite companii care operează pe piață din România, care sunt tot Gazprom sau sunt foarte apropiate de Gazprom, dar, repet, nu cred că este bine pentru nimeni în acest comportament, am tot încercat să-l înțeleg, în ultimele zile am încercat să discut și cu omologi ai mei din alte state membre ale UE, am încercat să vorbesc și cu cei de la Comisia Europeană. Este un comportament care va duce la pierderea încrederii europenilor în Gazprom ca un furnizor sigur și pe termen lung de gaz”, a spus Nicolescu, pentru RFI.  

Gazprom a redus vineri livrările către România cu 5%, a anunțat noi reduceri, iar ulterior a reluat livrările la parametri normali, fără să ofere argumente oficiale pentru reducerea acestor importuri. 

”Nu este în interesul nimănui că energia să devină în vreun fel o armă utilizată politic. Cei care încearcă lucrul acesta și care se gândesc la acest lucru probabil pe termen mediu și lung vor avea de pierdut. Eu am mare încredere într-o reacție unită a UE în față unei astfel de situații. Mă bucură implicarea comisarului pentru Energie și a directorului general responsabil de domeniul energetic din cadrul Comisiei Europene și sper că până la urmă rațiunea va câștiga și Europa nu va fi pusă în față unei crize a gazelor”, a completat ministrul Nicolescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ