Se ZGUDUIE istoria românilor! Teoria care schimbă RADICAL tot ce ştiam până acum, venită direct de la VATICAN

| 01 oct, 2014

Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ADN-ul unor morminte străvechi de pe teritoriul Daciei, că românii sunt urmaşii dacilor, ramura nordică a tracilor, este tot mai evident şi devine un curent istoriografic autentic.

Miceal Ledwith, confident al Papei Ioan Paul al II-lea şi omul care a avut acces la toate documentele secrete din biblioteca Vaticanului, a făcut recent o afirmaţie care a şocat lumea academică şi nu numai.

El a declarat că latina cultă se trage din limba română străveche, nu invers, cum se credea până acum!

Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, în decembrie 2012, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, unul din oamenii care au avut acces la cei 230 de kilometri de rafturi cu cărţi din arhiva bibliotecii Vaticanului şi fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, a făcut o declaraţie şocantă: “Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers!!!

Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. "Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.r.)”.

Citește și: Ce au căutat dacii în Anglia şi de ce existau acolo copii cu numele de Decebal

În general, istoricii români au mers pe pista falsă a cercetărilor făcute de Şcoala Ardeleană că dacii au fost exterminaţi de romani şi noi suntem latini puri. Sigur, în perioada interbelică, curentul acesta latinist, mai mult politic decât ştiinţific, a fost atenuat, sub influenţa lui BP Haşdeu, de istoricii Giurescu, Iorga sau PP Panaitescu, care au presărat şi elemente dacice de continuitate şi chiar o importantă influenţă slavă. A fost comod pentru istoricii români să susţină continuitatea latină şi originea romană a românilor din considerente politice, pentru a avea un loc important în Europa, iar românii ardeleni oprimaţi să aibă drepturi egale cu ungurii şi austriecii în Transilvania.

Pe Traian nu l-a interesat decât un culoar de ocupaţie spre capitala Sarmisegetuza şi minele de sare şi aur de la Roşia Montana din Munţii Apuseni, ca să-şi umple tezaurul de la Roma. Dacia lui Burebista şi Decebal se întindea de la Tisa, Carpaţii Păduroşi în Slovacia, Bucovina de nord din Ucraina de azi, peste Nistru până la Bug.

În concluzie, romanii au cucerit abia o treime din teritoriul ocupat de daci: ei controlau Banatul, o parte din Oltenia, Munţii Orăştiei şi Munţii Apuseni. Dacii liberi au rămas în Partium, Maramureş, Tisa, Bucovina de Nord, Moldova până la Nistru -Bug şi Muntenia. Deci cea mai mare parte a teritoriului Daciei a rămas în stăpânirea dacilor liberi.

Istoricul Dio Cassius (n.155 – d.229 e.n.) descrie războaiele purtate de Daci și Romani – spunând despre Traian (conducatorul Legiunii Romane) că a fost un trac veritabil și că războaiele purtate erau fraticide (intre popoare de aceeasi origine).

Iar Traian, spunea înainte de a porni la luptă: “mă întorc în țara străbunilor mei“.

Ocupaţia romană a durat din 105 până în 275 e.n., adică 170 de ani şi numai pe un teritoriu restrâns. În consecinţă cum puteau fi romanizaţi şi să-şi însuşească limba latină dacii, dacă numai o treime din teritoriul lor era ocupat de către romani.

Mai mult, ocupaţia romană a durat numai 170 de ani, cu mult mai puţin ca în Galia şi Britania, iar englezii nu vorbesc o limbă latină, iar galeza se mai vorbeşte popular până azi în unele regiuni ale Franţei rurale. Transilvania a fost ocupată de către austrieci de la 1700 la 1918, adică 218 ani şi românii ardeleni nu vorbesc germana nici acasă şi nici pe stradă, poate numai elevii de la un liceu de profil.

Citește și: Descoperirea care răstoarnă istoria! ADEVĂRUL despre moartea lui DECEBAL - cum a murit de fapt REGELE DAC

Basarabenii au fost ocupaţi 200 de ani de ruşi dar vorbesc limba română în familie. Deci ideea romanizării Daciei ocupată teritorial numai o treime de Roma cade şi din punct de vedere al simplei logici istorice.

Tot mai evident ies la lumină cercetări ştiinţifice legate de ADN, că românii sunt urmaşii dacilor. Nu va trece mult timp când curentul istoriografic al originii geto-dace a limbii şi poprului român se va impune, bineînţeles cu recunoaşterea unor influenţe istorice latine sau slave.

Un studiu de paleogenetică, realizat între anii 2003-2006, a arătat că, genetic, suntem daci, iar teoria latinizării făcute de Imperiul Roman este falsă.

Studiul, realizat de dr. Georgeta Cardoş, specialist în genetică, cu sprijinul Universităţii din Hamburg, Germania, a pornit de la ţesuturi osoase recoltate din peste 20 de situri arheologice din România, de la un număr de 50 de indivizi aparţinând populaţiilor care au trăit aici cu 5.000 de ani în urmă.

Datele genetice obţinute au fost comparate cu cele ale românilor de astăzi. Concluzia a fost că între actuala populaţie a României şi cele care au trăit pe teritoriul acestei ţări cu 5.000 de ani în urmă există o clară înrudire genetică, iar fondul de bază dovedeşte continuitatea şi legătura strânsă cu populaţia străveche, adică cu dacii, ramura nord-dunăreană a marelui neam tracic.

Citește și: O carte veche de 1.000 de ani răstoarnă TOATE teoriile istorice despre cultura strămoşilor noştri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

77 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 ian, 19:50
oseqaxasurefa
Consult inviting inducing smooth fronto-temporally?
http://mewkid.net/who-is-xandra/ - Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin tsh.ixsc.obiectiv.info.syl.zq http://mewkid.net/who-is-xandra/
12 iul, 19:15
gabi
mai fratilor va intreb;sunteti sanatosi la cap? nu contesta nimeni ca inaintasii nostrii nu erau daci sau traci,problema este cum erau trasate granitele de unde si pana unde se intindea aceasta dacie,ce limba vorbeau ce populatie avea si pe urma sa vorbim de corcire,daca dacii sau corcit cu romanii,pai atunci romanii de ce nu sau corcit si cu tatarii,sau cu turcii,sau cu rusii,care la drept vorbind au cam lasat multi urmasi pe unde au trecut sau cu sasii,si nu in ultimul rand cu ungurii care nu sunt de ieri sau de alaltaieri pe aici,daca,ar putea vorbii sangele care va curge prin vene ati cam lasa-o mai moale cu patriotismul ,vorba romanului:da buna ziua la tot omu ca nu stii cine tie tata.
11 mar, 09:02
Cssandra
dacii
Romanii nu s-au corcit cu : tatarii, turcii, rusii sau ungurii, din motive de...cronologie. Cand romanii cucereau Dacia (sau o parte a Daciei), aceste populatii erau ca si inexistente. Adica locuiau pe alte continente(turcii, tatarii, ungurii) si nimeni nu auzise de ele. Au trebuit sa treaca Europa prin foc si sabie , veacuri la rand, pana sa intelegem ce fel de creaturi si dih ce bezne preistorice provin.
15 dec, 2014
Dan B
Miceal Ledwith
Bate campii domnul Miceal Ledwith. Desi se lauda cu multe titluri academice se vede ca nu cunoaste Biblia si se vede ca vrea sa indrepte gandirea ascultatorilor catre niste gogorite...
31 mai, 15:09
Silv.Dumitru
Subcultură
Dane, ai un nume biblic, dar nu vorbi despre Biblie, este nepotrivit a implica religia într-un asemenea subiect. Încurci borcanele!
07 noi, 2014
BIRLIC
dacii ?
Parerea mea este ca suntem niste .....CORCITURI !!!
04 dec, 2014
Bogdan
Vorbeste in numele tau, nu este cazul sa generalizezi.
23 mai, 11:43
nicu
parerea ta e gresita,se stia de mult ca noi suntem daci...poate k mata a facut greseli si so fi incurcat cu alte rase si aici ati dau dreptate domnul birlic!
05 noi, 2014
maria
locuri de munca
Cele mai noi locuri de munca!
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar!
Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ